14.6 C
Amsterdam
13 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Benistant start het seizoen met vierde plaats in Argentinië

Benistant start het seizoen met vierde plaats in Argentinië

Thibault Benistant van Monster Energy Yamaha Factory Racing is de strijd om de wereldtitel begonnen met een vierde plaats in Neuquen. Dit resultaat kwam tot stand met een derde en een zevende plaats in de manches terwijl zijn teamgenoten Rick Elzinga en Andrea Bonacorsi het weekend afsloten als tiende en veertiende.

De strijd om de wereldtitel in de MX2 klasse is losgebarsten. De eerste grand prix, in een seizoen van twintig wedstrijden, werd verreden op het attractieve circuit in Patagonie, Argentinie. Op zaterdag kwamen de Yamaha rijders op hun YZ250FM motoren meteen goed voor de dag. Benistant werd tijdens de kwalificatierace vijfde, Bonacorsi achtste en Elzinga elfde.

Tijdens de eerste manche op zondag wist Benistant een goede start te pakken en na lang op een tweede plaats te hebben gereden nam hij in de elfde ronde de leiding over. Helaas wist hij deze niet vast te houden en werd hij in de slotfase terugverwezen naar een derde plaats. Later op de dag kende de Fransman een mindere start in de tweede manche en moest hij van buiten de top 12 aan zijn wedstrijd beginnen. Nadat de 21-jarige Yamaha-rijder het goede ritme gevonden had, wist hij zichzelf terug te knokken naar een zevende plaats. Rick Elzinga reisde vol vraagtekens af naar de eerste grand prix van het seizoen. Door een blessure had hij slechts een voorbereiding op de motor van drie weken. Toch wist Elzinga een sterke wedstrijd neer te zetten, waar hij met een 10-9 in de manches als tiende eindigde in de totaaluitslag. Bonacorsi maakte als regerende EMX250 kampioen zijn debuut in het wereldkampioenschap. Hij wist twee stabiele races neer te zetten waarmee hij veertiende werd in het dagklassement.

Thibault Benistant: “Het hele weekend voelde ik me niet 100%, dat was best een beetje frustrerend. De eerste manche ging goed, maar tussen de manches in voelde ik me echt heel slecht. Daarna had ik ook nog een slechte start in de tweede manche en het koste me een tijdje voordat ik in het goede ritme kwam. Maar, een finish in de top vijf is een goed resultaat voor een slechte dag. Op naar de volgende wedstrijd.”

Rick Elzing: “Ik ben blij dat de eerste wedstrijd goed gegaan is, vooral omdat ik maar drie weken op de motor heb kunnen trainen. Voor mijn gevoel was mijn niveau best goed en voelde het elke sessie beter en beter. Ik had het hele weekend goede starts, dat is heel belangrijk, en mijn ritme werd ook steeds beter. Ik ben heel blij met mijn constantheid en ik kijk er naar uit om hier op door te bouwen.”

Andrea Bonacorsi: “Dit was mijn eerste keer in Argentinië en het was echt een snel en tricky baantje. Maar het was een goede leerschool, en daar draait het dit jaar voor mij om, leren. Ik ben niet helemaal tevreden met mijn wedstrijd maar we blijven hard werken en ik focus me op de komende wedstrijden.”

Photocredits – Fullspectrum Media