13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen wint Dutch MX Nationals in Oss

Gyan Doensen wint Dutch MX Nationals in Oss

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team heeft zondag de eerste wedstrijd van de Dutch MX Nationals in Oss weten te winnen. Het liep allemaal niet helemaal lekker voor Gyan maar ondanks dit wist hij toch beide manches winnend af te sluiten.

In de tijdtraining had Gyan het moeilijk om een perfecte ronde op de klok te kunnen zetten. Toch sleepte hij er nog een derde tijd uit waarmee hij in beide manches een ideale startplaats uit kon kiezen achter het starthek.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Gyan goed weg en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Hij zette een hoog tempo in en probeerde een gat te slaan. Dit lukte niet maar Gyan bleef hier rustig onder en wist de koppositie ronde na ronde vast te houden, om uiteindelijk de wedstrijd winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche wist Doensen kopstart te pakken. Ditmaal slaagde hij er wel in om een gat te slaan en ook het rijden ging in deze manche een stuk beter. Toch kwam hij nog even een keer ten val in de startbocht en bezeerde hierbij zijn voet. Desondanks zat hij snel weer op de motor en hoefde daardoor de koppositie niet af te staan. Gyan reed gecontroleerd naar de finish en wist zo ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele manche overwinning won hij ook het dagklassement in Oss. Aankomende zondag zal Gyan starten in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Daguitslag Dutch MX Nationals Oss:

1 Gyan Doensen 100 Pnt

2 Jarne Bervoets 90 Pnt

3 Markuss Ozolins 77 Pnt

4 Dean Gregoire 77 Pnt

5 Dani Heitink 76 Pnt