18.9 C
Amsterdam
23 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Kay de Wolf – Het harde werken is beloond

Kay de Wolf – Het harde werken is beloond

Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Argentinië weten te winnen en is de eerste leider in het kampioenschap. De Wolf werd op zondag tweede in de eerste manche en kwam in de tweede manche als winnaar over de finish.

Net als vorig seizoen werd de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap motocross verreden in Argentinië, op het prachtig gelegen circuit van Villa La Angostura. Ondanks dat het een heel ander circuit is dan het zware zand in Lierop, vertrok de Wolf na zijn overwinning aldaar met een goed gevoel richting Argentinië. Meteen vanaf de tijdtraining zat de Husqvarna-rijder er erg goed bij met een tweede tijd in de tijdtraining, gevolgd door een tweede plaats in de kwalificatie race. Toch was het gevoel bij de crosser uit Eersel niet meteen zoals de uitslagen deden vermoeden “Ik was in het begin van het weekend heel erg zoekende, maar gelukkig wisten we steeds stappen te maken, dat is ook iets waar we deze winter de nadruk op hebben gelegd. Lange sessies en dan op het eind nog kunnen aanzetten.”

Tijdens de eerste manche begon Kay op een vijfde plaats in de wedstrijd, waarna hij doorschoof naar een vierde plaats en hier tot diep in de manche bleef rijden. In de slotfase wist hij echter toe te slaan en nadat hij in de slotronde zowel Rossi als Benistant wist te passeren, werd hij als tweede afgevlagd.

Ook in de tweede manche wist de Wolf in de slotfase van de wedstrijd toe te slaan, na begonnen te zijn op een vierde plaats kon hij langzaam opklimmen naar een tweede plaats waarna hij in de slotronde wist te profiteren van een fout van teamgenoot Lucas Coenen en als winnaar werd afgevlagd.

De zege in Argentinië betekende voor de Wolf zijn tweede grand prix zege in zijn carrière. “Het is heel tof om de rode plaat weer op mijn motor te mogen hebben, ook al weet ik dat het nog niks betekent met zoveel wedstrijden die nog gaan komen. Maar toch, voor nu ben ik er heel blij mee. Over het weekend ben ik best tevreden, het harde werken is beloond. Daarnaast is een grand prix winnen natuurlijk altijd fantastisch en ik kijk nu al uit naar de wedstrijd in Spanje om daar de strijd weer aan te gaan.”

Uitslagen:

MX2 – Daguitslag

1.Kay de Wolf (Husqvarna) 47pts; 2. Simon Längenfelder (GASGAS) 43pts; 3. Mikkel Haarup 38pts… 5.Andrea Adamo (KTM) 29pts;

MX2 – Moto 1

  1. Simon Längenfelder (GASGAS) 34:23.626; 2. Kay de Wolf (Husqvarna) 34:25.711; 3.Thibault Benistant (Yamaha) 34:26.108;

MX2 – Moto 2

  1. Kay de Wolf (Husqvarna) 34:55.608; 2. Mikkel Haarup (Triumph) 34:57.163; 3. Lucas Coenen (Husqvarna) 35:07.235; 5. Andrea Adamo (KTM) 35:36.258;

MX2 – Tussenstand

  1. Kay de Wolf (Husqvarna) 56pts; 2. Simon Längenfelder (GASGAS) 50pts; 3. Thibault Benistant (Yamaha) 40pts… 5. Andrea Adamo (KTM) 37pts;

Photocredits – Fullspectrum Media