18.2 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Dani Heitink in de top vijf in de Dutch MX Nationals in Oss

Dani Heitink in de top vijf in de Dutch MX Nationals in Oss

Dani Heitink is in de eerste wedstrijd van de Dutch MX Nationals in Oss twee keer vierde geworden.

Ondanks dat Heitink vanwege een lichte blessure even rust moest nemen, begon hij toch sterk aan de dag. Hij wist in de tijdtraining een hele scherpe tijd op de klok te zetten en sloot de sessie af als snelste.

In de eerste manche kwam Heitink goed weg toen het starthek viel en als derde kon hij aan de wedstrijd beginnen. Dit wist hij vijftien minuten vast te houden maar toen maakte hij een kleine fout waardoor hij teruggeslagen werd naar een vijfde plaats. Heitink herstelde zich goed en ging terug in de aanval op de vierde man. Deze wist hij in de slotfase nog te passeren en kwam zo op een vierde plaats over de finish.

Ook in de tweede manche wist Heitink een hele goede start te pakken en kwam opnieuw op een derde plaats uit de start. Het rijden ging lekker totdat hij na een schans met zijn voeten van de voetsteunen schoot en tijd verloor. Dit koste hem twee plaatsen maar net als in de eerste manche gaf hij niet op en ging terug in de aanval. Hij wist de vierde man nog te passeren en kwam wederom als vierde over de finish.

Met tweemaal een vierde plaats in de manches eindigde Heitink op een vijfde plaats in het dagklassement. Aankomende zondag zal hij starten in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.