13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Lars van Berkel scoort vijf punten in MXGP Argentinie

Lars van Berkel scoort vijf punten in MXGP Argentinie

Lars van Berkel heeft tijdens de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Argentinië een knappe prestatie neergezet door vijf WK punten te scoren.

Van Berkel had de hele winter niets anders gedaan dan in het zand rijden voor het Franse zandkampioenschap. Echter twee weken voor de Grand Prix van Argentinie stond hij aan de start bij de Enduro del Verano in Argentinie waardoor hij de kans had om over te blijven en ook nog deel te nemen aan de Grand Prix.

In de trainingen op zaterdag merkte van Berkel dat het tekort aan het rijden op een crossbaan hem op brak maar zoals we van Berkel kennen, gaf hij niet op en begon het iedere sessie beter te gaan.

In de manches deed van Berkel wat hij kon en probeerde het hoge tempo vast te blijven houden. Hij zette in beide manches door tot aan de finishvlag en dit leverde hem een achttiende en negentiende plaats op.

Met vijf WK punten in de tas keert van Berkel met een tevreden gevoel huiswaarts. Aankomende zondag zal de crosser uit Veghel deelnemen aan de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.