20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Quentin Prugnieres scoort top tien plaats in GP MX2 Argentinie

Quentin Prugnieres scoort top tien plaats in GP MX2 Argentinie

Quentin Prugnieres van F&H Racing heeft in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Argentijnse Neuquen gelijk een top tien plaats weten te pakken.

Na een goede voorbereiding keek Prugnieres met vertrouwen uit naar de wedstrijd in Argentinie. Echter op zaterdag wilde het nog niet helemaal lukken zoals hij dat graag wilde. Hij reed wat ingehouden en ook nog iets te verkrampt. Na een goede peptalk van trainer Marc de Reuver was dit in de manches op zondag helemaal anders.

Prugnieres vocht voor iedere meter en ging de strijd aan met de concurrentie. Dit zorgde ervoor dat hij in de eerste manche op een hele sterke negende plaats over de finish wist te komen.

Ook in de tweede manche kwam Prugnieres sterk voor de dag in de eerste helft van de wedstrijd en was opnieuw hard op weg om in de top tien te gaan finishen. Echter door een fout verloor hij zijn ritme en dit koste hem verschillende plaatsen. Prugnieres bleef knokken voor wat hij waard was en wist op een zestiende plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Prugnieres op een dertiende plaats en heeft hiermee veel vertrouwen opgedaan voor de wedstrijden die komen gaan. In het weekend van 23 en 24 maart gaat het wereldkampioenschap verder in het Spaanse Arroyomolinos.