14.2 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Rick Elzinga in de top tien in GP MX2 in Argentinie

Rick Elzinga in de top tien in GP MX2 in Argentinie

Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team is in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Argentinie in de top tien geëindigd.

Elzinga kende geen goede voorbereiding op het seizoen aangezien hij vanwege een schouder operatie en nog een kleine blessure slechts drie weken met de motor heeft kunnen trainen. Ondanks dit maakte Elzinga een goede start in dit nieuwe kampioenschap en kan hij vanaf hier verder gaan bouwen.

In iedere sessie dat Rick op de baan was, ging het rijden beter. Hij kwalificeerde zich op zaterdag als elfde en in de manches wist hij tiende en negende te worden, wat hem in het dagklassement een tiende plaats opleverde.

Rick Elzinga: “Ik ben blij dat de eerste wedstrijd goed gegaan is, vooral omdat ik maar drie weken op de motor heb kunnen trainen. Voor mijn gevoel was mijn niveau best goed en voelde het elke sessie beter en beter. Ik had het hele weekend goede starts, dat is heel belangrijk, en mijn ritme werd ook steeds beter. Ik ben heel blij met mijn constantheid en ik kijk er naar uit om hier op door te bouwen.”

Aankomende zondag zal Elzinga starten in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen en een week later staat de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap op het programma in het Spaanse Arroyomolinos.

Fotocredits – Fullspectrum Media