16.1 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Een heel weekend gewijd aan tweewielers op het legendarische circuit van Bois Brûlé

Een heel weekend gewijd aan tweewielers op het legendarische circuit van Bois Brûlé

Zaterdag 27 april : 4e BEX International Endurance (Belgisch Kampioenschap Endurance Cross). Een honderdtal teams zal aan de start staan van dit offroad-evenement, op het voor de gelegenheid verlengd circuit: 5 uur racen voor de DUO-teams en 3 uur voor de SOLO. Amateurcoureurs zullen het opnemen tegen de vedetten van de discipline. De beste zullen de ‘Hard’ secties moeten nemen, terwijl de meer voorzichtige de obstakels kunnen omzeilen door een makkelijkere maar langzamere omweg te nemen.

Gratis toegang op zaterdag voor toeschouwers

Zondag 28 april : 41e Motocross du Doudou + Ebike Wereldbeker + Belgisch Kampioenschap Elektrische Fiets

Na een afwezigheid van 6 jaar zal het circuit van Bois Brûlé opnieuw gastheer zijn van een ronde van het Belgisch Kampioenschap Motocross, dat gezamenlijk gesponsord door de Belgische Motorrijdersbond en de Vlaamse Motorcrossers Federatie. Er worden meer dan 300 deelnemers verwacht in de verschillende categorieën!

En net als vorig jaar vertrouwde de Internationale Motorrijdersfederatie de Belgische ronde van de Ebike

World Cup toe aan de Royal Mons Auto Moto Club. Voor de gelegenheid is er een korter circuit met talrijke jumps uitgezet. Het evenement belooft een groot spektakel te worden met deelnemers uit België, Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië…

Toegangsprijs op zondag €15 voor toeschouwers vanaf 14 jaar op zondag

Circuit du Bois Brûlé : 32 Route de Wallonie, Ghlin (Bergen – België) (geen post op dit adres)

Parking voor officials, vrijwilligers, ziekenwagen, deelnemers, pers, VIPs, PBM’s en moto’s: Hippodrome de Wallonie

Welcome deelnemers : vrijdag 15u tot 20u, zaterdag 7u tot 22u, zondag 7u tot 10u

Parkeren voor toeschouwers: volg de borden…

Info : www.rmamc.be