18.9 C
Amsterdam
23 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen sterk tweede in Dutch Masters Harfsen

Gyan Doensen sterk tweede in Dutch Masters Harfsen

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team heeft tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen een sterke indruk achtergelaten. Doensen kwam in de eerste manche van ver terug om nog vierde te worden en in de tweede manche sloeg hij in de slotfase toe en won de manche!
De dag begon niet volledig naar wens voor Doensen. In de tijdtraining had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen maar wel had hij het gevoel dat zijn snelheid goed was. Hij sloot de sessie af als zevende en was er opgebrand om het in de manches beter te doen.
Bij de start van de eerste manche reed hij tegen het starthek aan waardoor hij als één van de laatste de eerste bocht in reed. Gelijk ging hij in de aanval en kende een hele goede eerste ronde. Hij begon al op een tiende plaats aan de tweede ronde en zette zijn opmars vanaf daar verder. Toen hij achter Jarne Bervoets kwam op een vijfde plaats, koste het hem lang voordat hij hem kon passeren maar vond in de slotfase uiteindelijk toch een plaats waar hij de vierde plaats over kon nemen. Op dat moment waren de drie koplopers al te ver weg waardoor Doensen genoegen moest nemen met een vierde plaats.
In de tweede manche pakte Gyan een matige start en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Hij ging in de aanval en wist gedurende de wedstrijd terug te komen naar een tweede plaats. Lange tijd volgde hij de leider maar in de laatste ronde sloeg hij toe. Gyan nam de koppositie over en wist de manche winnend af te sluiten.
Met een 4-1 in de manches eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement.
Commentaar Gyan Doensen: ‘’Ik ben heel blij met mijn rijden. We weten waaraan we nog moeten werken maar ik voel me er klaar voor om weer te vechten!’’
Op tweede Paasdag staat voor Doensen de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op het programma in Oldebroek.
Daguitslag Dutch Masters of Motocross 125 Harfsen:
1 Kasimir Hindderson 47 Pnt
2 Gyan Doensen 43 Pnt
3 Markuss Ozolins 42 Pnt
4 Jarne Bervoets 32 Pnt
5 Dani Heitink 31 Pnt
Fotocredits – Niek Kamper