15.2 C
Amsterdam
13 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings wint beide manches in Harfsen

Jeffrey Herlings wint beide manches in Harfsen

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is de Dutch Masters of Motocross sterk begonnen in Harfsen. Herlings wist beide manches te winnen en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap!

Het circuit van Harfsen lag er gezien de vele regenval in de periode voorafgaande aan het evenement heel goed bij. Wel beloofde deze gedurende de dag heel zwaar te worden. Herlings had zijn draai al snel gevonden op het circuit en wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten.

Bij de start van de eerste manche kwam hij goed weg en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Een aantal ronden wist Herlings stand te houden op de eerste plaats maar viel toen terug naar een tweede positie. Hij volgde de kopman en begon in de slotfase de druk op te voeren. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de koppositie terug over en zette een hoog tempo in tot aan de finishvlag. Herlings won de manche en pakte hiermee het maximale aantal punten.

Ook in de tweede manche was het Herlings die zijn Red Bull KTM machine als leider uit de eerste bocht stuurde. Het circuit was ondertussen heel zwaar en verraderlijk geworden. Herlings reed gecontroleerd en makkelijk en dit zorgde ervoor dat hij de tweede man geen kans gaf om hem te passeren. Herlings won beide manches in Harfsen en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap geworden.

Volgend weekend staat voor Herlings de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP op het programma in het Spaanse Arroyomolinos.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Harfsen:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Romain Febvre 44 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 40 Pnt
4 Jere Haavisto 36 Pnt
5 Freek van der Vlist 30 Pnt