16 C
Amsterdam
18 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jarne Bervoets vierde in Dutch Masters Harfsen

Jarne Bervoets vierde in Dutch Masters Harfsen

Jarne Bervoets van het MJC Yamaha team is in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 125 in Harfsen in de top vijf geëindigd. Bervoets reed twee goede manches waarin hij beide keren op een vijfde plaats over de finish wist te komen en vierde werd in het dagklassement.

Het circuit van Harfsen lag er ondanks de regenval in de periode tot aan het evenement goed bij. Bervoets had in de training een goed gevoel op de motor en dit was ook aan zijn tijd terug te zien. Hij zette een derde tijd op de klok, waarmee hij in beide manches vanaf de binnenzijde een plaats kon zoeken achter het starthek.

In de eerste manche kwam Bervoets niet super uit de start en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Van rond de tiende plaats vocht hij zich terug naar een vierde plaats, waarop hij vervolgens lang stand wist te houden. In het tweede deel van de wedstrijd moest hij nog een plaats afstaan en werd op een vijfde plaats afgevlagd.

In de tweede manche kwam hij heel goed uit de start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Het tempo lag gelijk hoog en Bervoets slaagde erin om de koppositie in handen te houden. Daarna viel hij op het verraderlijke circuit een paar plaatsen terug maar hield zich in de rest van de manche goed staande op een vijfde plaats.

Met tweemaal een vijfde plaats werd hij vierde in het dagklassement. Over twee weken staat voor Bervoets de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op het programma in Oldebroek.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 125 Harfsen:

1 Kasimir Hindderson 47 Pnt
2 Gyan Doensen 43 Pnt
3 Markuss Ozolins 42 Pnt
4 Jarne Bervoets 32 Pnt
5 Dani Heitink 31 Pnt

Fotocredits – Niek Kamper