19.4 C
Amsterdam
22 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Roan Tolsma in de top 20 in eerste Dutch Masters in Harfsen

Roan Tolsma in de top 20 in eerste Dutch Masters in Harfsen

Roan Tolsma is in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 250 in Harfsen in de top twintig geeindigd. Tolsma kwam in de eerste manche met een andere rijder in aanraking en viel later nog een keer waardoor er niet meer in zat dan een achtentwintigste plaats. In de tweede manche ging het rijden beter en wist hij er een zeventiende plaats uit te halen.

Voor Roan was dit zijn eerste Dutch Masters wedstrijd in de 250 klasse. Helaas was hij niet volledig fit maar probeerde er het beste van te maken. Er werd in twee groepen getraind en in zijn groep wist Roan een elfde tijd neer te zetten waarmee hij in beide manches als 22ste op mocht rijden naar het starthek.

In de eerste manche pakte Roan geen goede start en moest vanaf een achtentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Hij werkte zich op naar een vijfentwintigste plaats met het oog op meer. Helaas kwam hij toen in het heetst van de strijd in aanraking met een andere rijder en kwam zelf ook een keer ten val. Hierdoor zat er niet meer in dan een achtentwintigste plaats.

De start van de tweede manche was beter. Het rijden ging goed maar helaas miste hij de aansluiting met de groep voor hem waardoor hij ditmaal als zeventiende over de finish kwam.

Met een 28-17 in de manches eindigde Roan op een twintigste plaats in het dagklassement.

Commentaar Roan Tolsma: ”Niet echt tevreden over vandaag. We gaan weer harder werken om beter terug te komen in Boekel.”

Dank aan al me sponsoren, trainers en gezin.

Op 30 maart staat de tweede wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap op het programma in Boekel.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Harfsen:

1 Cas Valk 50 Pnt
2 Rick Elzinga 42 Pnt
3 Oriol Oliver 40 Pnt
4 Hakon Fredriksen 38 Pnt
5 Bradley Mesters 32 Pnt
20 Roan Tolsma 5 Pnt

Fotocredits – Niek Kamper