18.1 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Oldebroek maakt zich weer op voor internationaal ronkende motoren

Oldebroek maakt zich weer op voor internationaal ronkende motoren

Vrijwilligers, inwoners uit ’t Loo en (internationale) belangstellenden maken zich op voor een paasweekend vol motorcross. Op zaterdag 30 maart en maandag 1 april ronken de motoren weer en banen de rijders zich een weg op het unieke parcours van Oldebroek.

Je rijdt over de Vreeweg en ineens zie je een klein bordje op langs de kant van de weg. Dit bordje wijst erop dat je dicht bij het circuit in ’t Loo Oldebroek bent. Vervolgens sla je een klein weggetje in met wat huizen links en rechts. Na een paar meter doemt een grote vlakte met bulten op: het circuit van Oldebroek.

Op de fiets naar het circuit
Wouter van ’t Hul en Robert Leferink, bestuursleden van Stichting Circuit Oldebroek houden zich het hele jaar bezig met het organiseren van de wedstrijden in Oldebroek. Ze zijn beiden erg actief en leven al erg naar het evenement toe. Naast hen staan er nog zo’n 25 à 30 vaste vrijwilligers die al vanaf het begin van het jaar naar het circuit komen om te helpen, het liefste op de fiets.

Want zo’n evenement is niet zomaar geregeld. Als inwoner uit de gemeente Oldebroek weet je dat er jaarlijks een evenement is op het circuit, maar er moet veel gedaan worden. “Mensen verkijken zich er echt op hoeveel er moet gebeuren. Zij denken: daar wordt even een ‘crossje’ georganiseerd. Er komt echt veel bij kijken, wij zijn bijvoorbeeld nu al bezig met 2026 en 2027”, zegt Wouter.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bron: VMRG