13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Nick Leerkes in de top vijftien in Dutch Masters Harfsen

Nick Leerkes in de top vijftien in Dutch Masters Harfsen

Nick Leerkes van MAC Racing is in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 500 in Harfsen in de top vijftien geëindigd. Leerkes vocht zich in de eerste manche na een aantal tegenslagen terug naar een achttiende plaats. In de tweede manche voegde hij hier een veertiende plaats bij waarmee hij vijftiende werd in het dagklassement.

Nick had gelijk een goed gevoel op de baan en had in de vrije training al een goed tempo te pakken. Dit wist hij door te zetten in de tijdtraining. Nick zette verschillende keren aan om zijn tijd nog te verbeteren maar door een eigen fout en een gele vlagsituatie slaagde hij hier niet. Ondanks dit wist hij er toch een vijftiende tijd uit te halen.

In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en tot overmaat van ramp remde hij zijn motor in de tweede bocht stil. Vanaf een laatste plaats moest Leerkes aan een inhaalrace beginnen. Tijdens de eerste ronde wist hij al vele plaatsen goed te maken. In de tweede ronde kwam hij echter met een andere rijder in aanraking waardoor hij buiten de baan belandde en opnieuw tijd verloor. Met een goed tempo was hij aan een indrukwekkende inhaalrace bezig totdat hij opnieuw ten val kwam. Nick gaf echter niet op en wist er uiteindelijk toch nog een achttiende plaats uit te halen.

In de tweede manche was zijn start beter maar ditmaal ging het rijden in het begin moeizaam. Door een grote fout in de tweede ronde kwam hij bijna buiten de baan terecht en dit had tot gevolg dat hij daarna te voorzichtig reed. Toch wist Leerkes op een veertiende plaats over de finish te komen en eindigde hiermee op een vijftiende plaats in het dagklassement.

Op zaterdag 30 maart staat voor Leerkes de volgende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Boekel, gevolgd door de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek op tweede Paasdag.

Gio Veldhuis keek erg uit naar de wedstrijd in Harfsen en ging van start in de 85cc klasse. In de tijdtraining ging hij er even goed voor zitten en dit resulteerde in een nette twintigste tijd van de 51 deelnemers.

In de eerste manche kwam hij bij de start in de verdrukking waardoor hij van achter uit het veld terug naar voren moest zien te komen. Gedurende de wedstrijd kwam hij niet lekker in zijn ritme waardoor er niet meer in zat dan een 33ste plaats.

In de tweede manche was zijn start beter en kon hij een beter ritme pakken. Dit zorgde ervoor dat hij op een goede 23ste plaats werd afgevlagd.