14.2 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » De Baets MX team klaar voor WK start in Spanje

De Baets MX team klaar voor WK start in Spanje

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap van start voor het De Baets MX team. Het Yamaha team zal op het circuit van Arroyomolinos in Spanje aan de start komen met Benoit Paturel in de MXGP klasse en Lotte van Drunen in de WMX klasse.
Van Drunen heeft een goede voorbereiding op het seizoen genoten en begint aan haar tweede volledige seizoen in het wereldkampioenschap. Vorig jaar wist ze derde te worden in de eindstand en won ze haar thuis Grand Prix in Arnhem, evenals manchezeges in Sardinie en Zwitserland. Deze prestaties zal ze dit jaar proberen te verbeteren en gaat ervoor om mee te strijden om de wereldtitel.
Benoit Paturel werd vorig jaar twaalfde in het wereldkampioenschap MXGP en reed een zeer stabiel seizoen. Maar liefst elf keer was hij in de ijzersterke MXGP klasse in de top tien te vinden. Door een verlate start aan de voorbereiding zal Paturel het seizoen in moeten groeien maar gaat ervoor om zoveel mogelijk top tien plaatsen in de wacht te slepen.
Fotocredits – Bavo