15.6 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Kooiker en van de Poel in de top 15 in Dutch Masters Harfsen

Kooiker en van de Poel in de top 15 in Dutch Masters Harfsen

Dex Kooiker en Tyla van de Poel van het De Baets MX team zijn tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen in de top vijftien geëindigd. Van de Poel wist in de eerste manche dertiende te worden, net een plaats voor Kooiker. In de tweede manche finishte Kooiker als zeventiende en werd van de Poel negentiende.

In de tijdtraining hadden beide rijders het moeilijk. Dex kwam tot een zestiende tijd en het rijden met Tyla ging niet zoals hij dat wilde waardoor er ondanks verwoede pogingen niet meer in zat dan een achttiende tijd.

In de eerste manche wist Tyla een hele goede start te pakken en kon het hoge tempo in de beginfase goed volgen. Daarna kreeg hij last van opgepompte armen waardoor hij het tempo iets moest laten zakken en uiteindelijk dertiende werd. Net een plaats achter Tyla finishte Dex op een veertiende plaats. Het rijden ging redelijk maar hij had veel werk te doen omdat hij wielspin had bij de start omdat er zand op de startmat lag.

In de tweede manche pakte Dex een betere start maar hij mist nog wat wedstrijdritme waardoor hij genoegen moest nemen met een zeventiende plaats. Tyla kwam minder goed uit de start en begon rond de vijfentwintigste plaats. Door een probleem met zijn bril moest hij even de pits in maar daarna kwam hij sterk terug en wist als negentiende over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Dex op een zestiende plaats en legde Tyla beslag op een achttiende positie. Op maandag 1 april gaat de Dutch Masters of Motocross verder in Oldebroek.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 125 Harfsen:

1 Kasimir Hindderson 47 Pnt

2 Gyan Doensen 43 Pnt

3 Markuss Ozolins 42 Pnt

4 Jarne Bervoets 32 Pnt

5 Dani Heitink 31 Pnt

16 Dex Kooiker 11 Pnt

18 Tyla van de Poel 10 Pnt

Photocredits – Niek Kamper