13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jekabs Hudolejs ruikt aan het podium in Harfsen

Jekabs Hudolejs ruikt aan het podium in Harfsen

Jekabs Hudolejs van het Hamstra Racing team heeft lange tijd aan een podiumplaats geroken tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. Tot in de laatste ronde van de tweede manche leek hij op het podium te gaan eindigden totdat hij met een andere rijder in aanraking kwam en ver teruggeslagen werd.
Na een goede voorbereiding op het seizoen in Spanje, kwamen beide rijders met vertrouwen naar Harfsen voor de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross. Hudolejs begon met de snelste tijd in de vrije training en ook in de tijdtraining was hij snel. Wel kwam hij een keer met meerdere rijders ten val en liep zijn motor schade op. Ondanks dit sloot hij de training af op een scherpe tweede tijd.  Grasis is een nieuw gezicht in de 85cc klasse aangezien hij de overstap heeft gemaakt vanaf de 65cc. In het verleden heeft hij al veel goede dingen laten zien maar is nu zijn weg nog een beetje aan het zoeken met zijn nieuwe motor en klasse. Hij sloot de training af als 33ste.
In de eerste manche begon Hudolejs gretig aan de wedstrijd en wist na een aantal bochten de leiding in handen te nemen. Helaas maakte een kapotte voorrem het rijden lastig en dit had een valpartij tot gevolg. Hudolejs wist de schade te beperken en sloot de eerste manche af op een vierde plaats. Ook Grasis kwam een keer ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een dertigste plaats.
Bij de start van de tweede manche was het opnieuw Hudolejs die heel goed weg kwam en die ditmaal kopstart wist te pakken. Lange tijd wist hij dit vast te houden maar door een klein foutje belandde hij in een gevecht om het podium. Tot aan de laatste ronde leek dit te gaan lukken maar in het heetst van de strijd kwam hij in aanraking met een andere rijder en viel. Hierdoor werd hij ver teruggeslagen en finishte daardoor pas als eenentwintigste. Grasis kwam in deze manche op een vijfentwintigste plaats over de finish.
Op tweede Paasdag gaat de Dutch Masters of Motocross verder in Oldebroek.
Fotocredits – KDW Pictures