16.4 C
Amsterdam
14 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Prado wint beide manches in Spanje, Herlings 4

Prado wint beide manches in Spanje, Herlings 4

Jorge Prado heeft voor eigen publiek beide manches van de Grand Prix van Spanje weten te winnen. Prado domineerde opnieuw de wedstrijd maar in de tweede manche bleven Tim Gajser en Romain Febvre dichter in de buurt. Een vuist konden ze niet maken waardoor ze tweede en derde werden.

Jeffrey Herlings werd vierde. Herlings had de snelheid van de kopmannen maar toen hij op een vierde plaats aan kwam, was de top drie al te ver weg om nog te achterhalen.

Achter Herlings werd Calvin Vlaanderen netjes vijfde .

Glenn Coldenhoff is uit de uitslag van de tweede manche gehaald. Coldenhoff reed lang op een zesde plaats maar kwam in de slotfase in de problemen en heeft schijnbaar hulp gehad. Hierdoor is hij uit de uitslag gehaald en kwam daardoor enkel in de eerste manche tot scoren.

Maxime Renaux is in de tweede manche van de Grand Prix van Spanje niet van start gegaan. Renaux heeft nog veel last van zijn verbrijzelde hiel, een blessure die hij vorig jaar al opliep. Door deze blessure moet hij in iedere sessie dat hij op de baan is, op zijn tanden bijten van de pijn en omdat hij zijn voet in de eerste manche opnieuw pijn deed, is besloten om in de tweede manche niet te starten.

Tweede manche MXGP: