16.1 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » VLAANDEREN ZESDE IN SPANJE, RENAUX OUT MET VOETBLESSURE

VLAANDEREN ZESDE IN SPANJE, RENAUX OUT MET VOETBLESSURE

Pech blijft het Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team achtervolgen in 2024. Na Jago Geerts (elleboog- en sleutelbeenbreuk) ligt nu ook Maxime Renaux in de lappenmand. De Fransman had zoveel pijn in zijn voet dat hij de tweede reeks in de GP van Spanje moest laten schieten. Calvin Vlaanderen wordt week na week beter en eindigde mooi zesde in Arroyomolinos.

#959 MAXIME RENAUX

11de IN GROTE PRIJS

Kwalificatierace: Renaux schoot supersnel uit het starthek en dook in het wiel van thuisrijder Prado in de eerste bocht. De Fransman kreeg snel het gezelschap van Gajser, die hem in de vierde ronde te grazen nam. Maxime werd daarna nog opgejaagd door Coldenhoff en Herlings, maar hij weigerde ondanks pijn in de voet te kraken en bolde als derde over de meet.

Eerste reeks: Net als zaterdag een schitterende start van Renaux, die vlak achter Prado aan de race begon. Maxime werd opgejaagd door Gajser, maar kon die druk aanvankelijk goed weerstaan. In de zesde ronde moest Maxime toch buigen voor de Sloveen. De pijn in de voet was niet meer te harden, maar  Renaux weigerde op te geven en eindigde nog knap als vijfde.

Tweede reeks: Renaux ging wegens een voetblessure niet meer van start.

Commentaar: “De voetblessure van vorig seizoen blijft me maar achtervolgen. Ik had enorm veel pijn in de eerste reeks. Echt niet te doen. Het is te gevaarlijk om zo – op één been – te blijven rijden. Daarom hebben we besloten om de tweede reeks te laten schieten. Ik ga nu bij mijn dokter langs om te zien hoe we dit probleem, al dan niet met een operatie, zo snel mogelijk kunnen oplossen.”

#10 CALVIN VLAANDEREN

6de IN GROTE PRIJS

Kwalificatierace: Calvin nam een degelijke start, op de zevende plek, en schoof in de eerste ronde meteen een plekje op. De Nederlander probeerde daarna een opzittende Herlings af te houden, maar moest in de derde ronde toch buigen voor zijn landgenoot. Vlaanderen, die ook nog Guillod en Febvre zag voorbijkomen, finishte uiteindelijk negende.

Eerste reeks: Vlaanderen schoot als een komeet weg op zijn YZ450FM en dook – vlak achter teammaat Renaux – als derde in de eerste bocht. Calvin kreeg in de eerste ronde echter een tik waardoor hij naar P6 terugviel. De Nederlander had het daarna moeilijk en zakte terug naar de tiende plek. Maar hij knokte terug en wipte nog over Guillod naar de negende plek.

Tweede reeks: Opnieuw een schitterende start van Vlaanderen, die zich als nummer vier tussen de toppers schaarde. De Nederlander moest in de eerste ronde één plekje inleveren, maar handhaafde zich daarna knap in de top vijf. Coldenhoff drong nog wel aan, maar Vlaanderen gaf geen krimp. Vijfde in race 2 en zesde in de GP-eindstand.

Commentaar: “Ik keer met een tevreden gevoel terug naar huis. Ik heb hier iedere sessie een stap vooruitgezet. Dat is positief. Niet vergeten dat ik in de voorbereiding enkele weken out ben geweest. Ik ben nog op de weg terug. En dat gebeurt met kleine stapjes. Ik hoop over een paar GP’s weer te kunnen meespelen voor het podium.”

Volgende wedstrijd: 7/4 Riola Sardo, Italië