13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Federico Tuani scoort WK punt in Spanje

Federico Tuani scoort WK punt in Spanje

Federico Tuani van AIT Racing heeft in de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse Arroyomolinos een WK punt weten te scoren. Tuani deed dit met een twintigste plaats in de eerste manche. Ook in de tweede manche kwam hij dicht bij de punten maar kwam toen met een eenentwintigste plaats niet tot scoren.

Op het technische circuit van Arroyomolinos had Tuani het op zaterdag moeilijk om in zijn ritme te komen en kwam daardoor in de kwalificatieheat niet verder dan een zesentwintigste plaats.

Op zondag maakte Tuani een mooie sprong voorwaarts. Het rijden, de snelheid en constantheid in de manches was niet slecht waardoor hij er in slaagde om in de eerste manche een WK punt te pakken.

Commentaar Federico Tuani: ‘’Het was onze eerste Grand Prix. Ik heb hier vertrouwen mee opgedaan en ik ben gemotiveerd om in de komende weken hard aan het werk te gaan en het tekort aan snelheid goed te maken. Omdat we wat trainingen hebben gemist, wisten we dat het hier niet makkelijk zou worden. Vandaag hebben we echter gezien dat ondanks dat ik niet de fitste was, ik toch niet ver achter de groep reed. Ik ben daarom best tevreden hoe het verlopen is.”

Xavier Cazal kende een moeilijke wedstrijd in de EMX250 klasse. Hij begon overtuigend aan de eerste manche want hierin wist hij een hele goede start te pakken. Helaas gooide een zware valpartij roet in het eten waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche kon hij niet in zijn ritme komen en kwam hij niet verder dan een negenentwintigste plaats.

In het weekend van 6 en 7 April staat de volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 op het programma in Riola Sardo, Sardinie.

Daguitslag Grand Prix MX2 Spanje:

1 Kay de Wolf 47 Pnt

2 Simon Laengenfelder 42 Pnt

3 Andrea Adamo 40 Pnt

4 Lucas Coenen 38 Pnt

5 Liam Everts 33 Pnt

22 Federico Tuani 1 Pnt

Daguitslag EMX250 Spanje:

1 Valerio Lata 47 Pnt

2 Mathis Valin 45 Pnt

3 Ivano van Erp 36 Pnt

4 Janis Martins Reisulis 33 Pnt

5 Bradley Mesters 27 Pnt

32 Xavier Cazal 0 Pnt

 

Fotocredits – Fullspectrum Media