18.9 C
Amsterdam
23 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Gemengde gevoelens voor F&H Racing na de Grand Prix van Spanje

Gemengde gevoelens voor F&H Racing na de Grand Prix van Spanje

Het F&H Racing team blikt met gemengde gevoelens terug op de Grand Prix van Spanje. Zowel Courtney Duncan als Quentin Prugnières voelden zich goed thuis op het circuit maar door foutjes haalden ze niet de resultaten waarvoor ze gingen.

Door een knieblessure heeft Duncan een beperkte voorbereiding gehad op het seizoen. Ondanks dit reed ze een groot deel van de eerste manche aan de leiding totdat ze een klein foutje maakte. Duncan wist er een derde plaats uit te halen en hield hiermee de schade beperkt.

In de tweede manche pakte ze opnieuw een goede start maar door een aantal tegenslagen kwam ze niet verder dan een negentiende plaats. Uiteraard was Duncan hier zeer teleurgesteld over maar in de komende periode zal er hard gewerkt worden om in de komende wedstrijden nog sterker aan de start te komen.

In de tussenstand van het kampioenschap staat Duncan negende maar tijdens de volgende wedstrijd in Sardinië, zal ze er alles aan doen om plaatsen goed te maken.

Quentin Prugnieres wist op het snelle circuit een veertiende tijd neer te zetten in de tijdtraining. In de kwalificatieheat pakte hij een hele goede start en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Door een fout in de beginfase werd hij helemaal teruggeslagen naar een negentiende plaats maar wist zich in het resterende deel van de heat nog terug te knokken naar een zestiende plaats.

Een valpartij in de eerste ronde van de eerste manche zorgde ervoor dat hij een inhaalrace moest rijden. Prugnieres zette een hoog tempo in en wist de ene na de andere rijder een plaats terug te verwijzen. Na een manche waarin hij alles heeft gegeven, finishte hij op een zeventiende plaats.

Na een goede start in de tweede manche kwam hij in de top tien uit de eerste ronde. In de beginfase hield hij zich goed staande net buiten de top tien maar daarna verloor hij zijn ritme en begon het moeilijker te gaan. Prugnieres finishte als zestiende en eindigde ook op een zestiende plaats in het dagklassement.

In de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet de Fransman na twee wedstrijden de vijftiende plaats. In het weekend van 6 en 7 april gaat het wereldkampioenschap verder in Riola Sardo, Sardinie.

Daguitslag WK Dames Spanje:

1 Daniele Guillen 50 Pnt

2 Lotte van Drunen 44 Pnt

3 Lynn Valk 36 Pnt

4 Sara Andersen 34 Pnt

5 Kiara Fontanesi 32 Pnt

9 Courtney Duncan 25 Pnt

Daguitslag Grand Prix MX2 Spanje:

1 Kay de Wolf 47 Pnt

2 Simon Laengenfelder 42 Pnt

3 Andrea Adamo 40 Pnt

4 Lucas Coenen 38 Pnt

5 Liam Everts 33 Pnt

16 Quentin Prugnieres 9 Pnt

 Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Kay de Wolf 113 Pnt

2 Simon Laengenfelder 101 Pnt

3 Andrea Adamo 82 Pnt

4 Lucas Coenen 75 Pnt

5 Thibault Benistant 72 Pnt

15 Quentin Prugnieres 26 Pnt

Photocredits – Fullspectrum Media