13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings – veel beter dan in Argentinië maar nog niet geweldig

Jeffrey Herlings – veel beter dan in Argentinië maar nog niet geweldig

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Spaanse Arrroyomolinos nipt het podium gemist. Herlings werd derde in de eerste manche en kwam in de tweede manche op een vierde plaats binnen, wat hem in het dagklassement een vierde plaats opleverde.

Herlings kwalificeerde zich op zaterdag als vierde. Bij de start van de kwalificatieheat raakte hij de rijder die naast hem stond waardoor hij zijn balans verloor en het gas dicht moest doen. Vanuit de achterhoede kwam hij terug naar voren en wist er met goede rondetijden een vierde tijd uit te halen.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen. In het begin en tegen het einde van de wedstrijd vocht hij met Tim Gajser en wist op een derde plaats over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij op een vierde plaats uit de eerste ronde en werkte vervolgens een constante wedstrijd af. Herlings kampte het hele weekend met buikgriep waardoor hij niet meer de kracht had om het gat tot aan de rijders voor hem te dichten waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Best ok. Ik kwam in de eerste manche op een vijfde plaats uit de start en heb me op weten te werken naar een derde plaats. Hier heb ik me de hele wedstrijd op weten te handhaven. Ik ging in de aanval op de tweede man maar kon geen inhaalmanoeuvre forceren. In de tweede manche pakte ik opnieuw een goede start en reed de hele wedstrijd op een vierde plaats. Geen excuses, we waren al veel beter dan in Argentinië maar nog niet geweldig. We hebben een stap in de goede richting gezet en we zaten dichter bij de leiders. We blijven hard werken en kijken uit naar Sardinie, waar we hopelijk onze eerste podiumplaats kunnen pakken, een overwinning zou helemaal geweldig zijn.”

Met een 3-4 in de manches eindigde Herlings op een vierde plaats in het dagklassement. Dit is ook zijn positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap na twee wedstrijden. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Riola Sardo, Sardinie maar eerst rijdt Herlings op tweede Paasdag in Oldebroek, waar de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross verreden wordt.

Uitslagen Grand Prix van Spanje:

  1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 1-1
  2. Tim Gajser (SLO), Honda, 2-2
  3. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 4-3
  4. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 3-4
  5. Jeremy Seewer (SUI), Kawasaki, 7-6

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

  1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 114 points
  2. Tim Gajser (SLO), Honda, 104
  3. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 92
  4. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 77
  5. Pauls Jonass (LAT), Honda, 46

Fotocredits – RayArcher