18.9 C
Amsterdam
23 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Lotte van Drunen start het WK dames met tweede plaats in Spanje

Lotte van Drunen start het WK dames met tweede plaats in Spanje

Lotte van Drunen van het de Baets MX-team is tijdens de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Spaanse Arroyomolinos tweede geworden. Dit resultaat behaalde ze door in beide manches op een tweede plaats over de finish te komen.

De 16 jarige Lotte heeft afgelopen winter keihard getraind op de banen met harde ondergrond omdat ze daar het afgelopen seizoen nog te kort op kwam ten opzichte van haar concurrentes. Dit seizoen heeft Yamaha goede begeleiding geregeld voor Lotte en zodoende kon ze de afgelopen maanden trainen met oud-motocrosser Kenny van Dueren als fysiek trainer en meervoudig wereldkampioen motocross Alessio Chiodi als technisch trainer waardoor ze helemaal klaar was voor de eerste wedstrijd in Spanje.

Op zaterdagochtend begon Lotte met een goed gevoel aan haar vrije training. Ze verkende de baan en liet de snelste rondetijd zien. Lotte had een goed gevoel op de baan en maakte zich klaar voor de tijdtraining. Ze zette meerdere keren aan en wist een hele scherpe snelste tijd neer te zetten en pakte hiermee de pole position. Het gat met de concurrentes was een seconde op de tweede dame en het gat naar de derde dame was zelfs vijf seconden.

In de middag had van Drunen haar eerste manche en bij het vallen van het starthek was ze als eerste weg maar aangekomen bij de eerste  bocht remde ze veel te laat waardoor er meerdere rijders binnendoor kwamen. Lotte begon als vijfde aan haar manche en begon druk uit te oefenen op de dames voor haar. Al snel nam ze de vierde positie in handen maar kwam de derde dame niet snel genoeg voorbij waardoor de twee koplopers weg konden rijden en een gat hadden geslagen van ruim twaalf seconden. Toen Lotte de derde plaats overnam moest ze een flink gat zien dicht te rijden, wat een enorme opgave was. Al snel lag ze op een tweede plaats maar bij de leidende dame kon ze niet meer aansluiten maar wist het gat terug te brengen tot vier seconden en kwam tevreden als tweede over de finish.

Op zondagochtend, rond de klok van half elf, viel het starthek voor de tweede manche. Lotte was goed weg en wist in de eerste ronde meteen de kop over te nemen en reed lang aan de leiding met de tweede dame in haar wiel. De twee dames namen grote afstand van de rest van het veld. Lotte koos een verkeerde lijn toen de tweede dame in haar wiel zat en viel terug naar de tweede plaats. Lotte bleef in het wiel van de leidende dame en kwam er zelfs ook weer even voorbij maar moest na een close finish genoegen nemen met een tweede plaats. Lotte zat dicht bij de overwinning. Lotte en team waren ontzettend tevreden over haar optreden en wat een vooruitgang heeft ze geboekt op de harde banen.

Lotte is zeer tevreden met haar door Rinaldi klaargemaakte blok en de eerste ervaring met het team was ook zeer positief. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het zand van Riola Sardo in Sardinië.

Volg Lotte op social media @lottevandrunen401

 

@fullspectrum.media and @nf_niekfotografie

 

@yamaharacingcomofficial

@debaetsmxteam

@foxracingeurope

@monsterenergy

@team_quadrant

@fcpracing

@oneteamacademy

@reclamewz

@prospactnl

@dikwikselaar

@inuteq

@putoline

@08metaal @john_verduyn

@dejongtweewielers

@motomasterbrakes

@onegripper

@dunlopmoto

@rkservices

@ctikneebraces

@hocopartsnl

@afam.group

@BetaBeneluxBV

@bernvanrixtel

@prox_racing_parts

@hgs_exhaust_systems

@houthandelgorinchem

@twin_air

@gruko_bv

@rynopower_germany

@TNMvastgoed

@ortema.de

@freegun_nederland

@schoonmaakbedrijfACS

@solarpronederland

@reghartex

@denoordassurantiën