18.6 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Maximilian Werner scoort zesde plaats in EMX250 Spanje

Maximilian Werner scoort zesde plaats in EMX250 Spanje

Maximilian Werner van het JM Honda Racing team heeft in de tweede manche van het EMX250 Kampioenschap in het Spaanse Arroyomolinos een zesde plaats weten te behalen. Werner liet in beide manches een goede snelheid zien maar in de eerste manche raakte hij vermoeid waardoor hij het tempo moest laten zakken en niet tot scoren kwam. Dit zette hij in de tweede manche recht door zesde te worden. Hakon Osterhagen wist in beide manches van de MX2 klasse punten te pakken en werd zeventiende in het dagklassement.

De eerste Europese Grand Prix van het seizoen was ook gelijk de start voor het EMX250 Kampioenschap. Werner kende een moeilijke tijdtraining waarin hij na een aantal valpartijen niet verder kwam dan een achtentwintigste tijd. In de eerste manche pakte Werner een goede start. De eerste helft van de wedstrijd verliep goed en met nog tien minuten te gaan reed hij nog op een elfde plaats. Daarna sloeg de vermoeidheid toe en werd het zwart voor zijn ogen. Werner moest het tempo laten zakken en viel daardoor helemaal terug naar een vierentwintigste plaats, waarmee hij niet tot scoren kwam. In de tweede manche pakte Werner opnieuw een goede start en werkte vervolgens een constante wedstrijd af. Werner werd op een sterke zesde plaats afgevlagd en werd hiermee elfde in het dagklassement.

Commentaar Maximilian Werner:  “Zaterdag was een hele moeilijke dag, tijdens de eerste manche kreeg ik het op een gegeven zwart voor mijn ogen en voelde alle energie uit me vloeien. Gelukkig wist ik de manche toch nog uit te rijden alleen was dit helaas buiten de punten. Op zondag voelde ik me een stuk beter en kwam ik als zesde over de finish.”

Voor de MX2 klasse was de wedstrijd in Spanje na Argentinië de tweede wedstrijd voor de punten. Hakon Osterhagen kende een moeilijke kwalificatieheat op zaterdag. Na een slechte start kwam hij moeilijk in zijn ritme en merkte hij dat de snelheid er nog niet voldoende is. Hierdoor kwam hij niet verder dan een eenentwintigste plaats. In de eerste manche op zondag stuurde Hakon zijn Honda net binnen de top twintig door de eerste bocht. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren en wist op een veertiende plaats over de finish te komen. In de tweede manche pakte Osterhagen een soortgelijke start. Gedurende de wedstrijd vocht hij vele duels uit en wist met een twintigste plaats opnieuw een WK punt te pakken.

Commentaar Hakon Osterhagen: “Het was een weekend met ups en downs. Het rijden was bij vlagen best goed maar ik mis de juiste agressie die je nodig hebt. Daarnaast maakte ik te veel domme fouten en ik moet er aan werken om dat eruit te krijgen.”

De volgende wedstrijd meetellend voor het wereldkampioenschap MX2 is op 6 en 7 april in het Italiaanse Riola Sardo.

Fotocredits: Fullspectrum Media