16.1 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Pauls Jonass handhaaft zich in de top vijf in het WK MXGP

Pauls Jonass handhaaft zich in de top vijf in het WK MXGP

Pauls Jonass van Standing Construct Honda MXGP handhaaft zich in de top vijf van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de tweede wedstrijd van het kampioenschap in Arroyomolinos, Spanje scoorde Jonass met een 8-7 in de manches constant en werd hiermee zevende in het dagklassement.

Jonass maakte in Argentinie een sterke start in het kampioenschap en bereidde zich dan ook met vertrouwen voor op de wedstrijd in Spanje, een weliswaar hele andere baan, met een harde ondergrond en verraderlijke sporen.

Op zaterdag zette Jonass in de tijdtraining een achtste tijd neer en finishte op een elfde plaats in de kwalificatieheat nadat hij een gevallen rijder niet meer kon ontwijken en spectaculair ten val kwam.

Jonass hoopte op een beter gevoel in de manches op zondag. Ondanks dat het beter ging, voelde hij zich nog niet volledig vrij en probeerde daardoor geen al te grote fouten te maken en constant te scoren. Dit lukte want met een achtste en een zevende plaats in de manches pakte Jonass 27 punten en staat nu op een vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het zandcircuit van Riola Sardo in Sardinie.

Daguitslag Grand Prix van Spanje:

1 Jorge Prado 50 Pnt

2 Tim Gajser 44 Pnt

3 Romain Febvre 38 Pnt

4 Jeffrey Herlings 38 Pnt

5 Jeremy Seewer 29 Pnt

7 Pauls Jonass 27 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP;

1 Jorge Prado 114 Pnt

2 Tim Gajser 104 Pnt

3 Romain Febvre 92 Pnt

4 Jeffrey Herlings 77 Pnt

5 Pauls Jonass 73 Pnt