18.6 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Rick Elzinga scoort top tien plaats in Spanje

Rick Elzinga scoort top tien plaats in Spanje

Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team heeft tijdens de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse Arroyomolinos een top tien plaats weten te behalen. Elzinga wist dit resultaat na een goede start in de eerste manche te behalen. Elzinga werd toen tiende en wist er na de pauze een twaalfde plaats in de tweede manche aan toe te voegen.

Het circuit van Arroyomolinos lag er goed bij voordat de trainingen begonnen. Wel ontstonden er al snel, zoals we van dit circuit gewend zijn, sporen in de baan. Elzinga zette in de tijdtraining een tiende tijd op de klok en kwalificeerde zich later op de dag als twaalfde voor de wedstrijd.

In de eerste manche pakte Elzinga een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase handhaafde hij zich in de top vijf en later reed hij lang op een achtste plaats. Even viel hij buiten de top tien maar Elzinga bleef knokken voor wat hij waard was en wist op een tiende plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was minder goed waardoor Elzinga veel werk te doen had om naar voren te komen. Omdat de voorbereiding op het seizoen beperkt is geweest voor Elzinga, had hij het moeilijk om het verschil te maken en kwam daarom niet verder dan een twaalfde plaats.

Met een 10-12 in de manches eindigde Elzinga in het dagklassement op een twaalfde plaats en staat nu tiende in de tussenstand van het wereldkampioenschap. De volgende wedstrijd wordt in het weekend van 6 en 7 april verreden in Riola Sardo, Sardinië.

Rick Elzinga: “Gedurende het weekend hebben we wat verbeteringen kunnen aanbrengen, hoewel de resultaten dat niet laten zien. Het is een fysiek zwaar weekend geweest en misschien heb ik op zaterdag te veel energie gebruikt. Tijdens de eerste manche had ik een goede start maar verloor ik helaas gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen. In de tweede manche was mijn start niet zo goed, rond plek twaalf gok ik, toen werd het een zware race omdat ik me nog niet 100% voel. We hebben een stap gemaakt ten opzichte van de eerste wedstrijd en zullen hard blijven werken om dat de volgende wedstrijd weer te doen.”

Fotocredits – Fullspectrum Media