18.2 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Twee Grand Prix zeges oprij voor Kay de Wolf

Twee Grand Prix zeges oprij voor Kay de Wolf

Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft ook de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse Arroyomolinos gewonnen. De Wolf won op sterke wijze de eerste manche en kwam in de tweede manche na een paar kleine foutjes op een tweede plaats over de finish, wat voldoende was voor de eindzege.

Het harde circuit van Arroyomolinos is ieder jaar een uitdaging voor de rijders. Vele harde sporen maken het zeer technisch waardoor er geconcentreerd gereden moet worden. De Wolf had het goede ritme gelijk gevonden op zaterdag en met de snelste tijd in zowel de vrije training als de tijdtraining, begon hij vol zelfvertrouwen aan de kwalificatieheat. Ook hierin wist de Wolf sterk voor de dag te komen. Een goede start zorgde ervoor dat hij al snel de leiding in de wedstrijd in handen kon nemen. Het rijden ging soepel en makkelijk en de Wolf hield goed zich goed staande op de eerste plaats. Na een sterk gereden heat kwam hij als winnaar over de finish en pakte de pole position.

Ook in de eerste manche legde de Wolf iedereen zijn wil op. In de tweede manche werkte hij zich vanaf een vierde plaats op naar de koppositie. Echter na een aantal ronden begon hij wat kleine foutjes te maken en dit zorgde ervoor dat hij terug viel naar een tweede plaats. De Wolf bleef de leider volgen en ging terug in de aanval. Hierbij kwam hij ten val en verloor de aansluiting met de kopman. Wel wist de Wolf stand te houden op een tweede plaats en dit was voldoende voor de Grand Prix zege.

Met een 1-2 in de manches pakte de Wolf zijn tweede opeenvolgende Grand Prix zege. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij aan de leiding staan en heeft een voorsprong van 12 punten op Simon Laengenfelder. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Riola Sardo, Sardinie.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik heb heel hard voor dit resultaat gewerkt, in het bijzonder in de tweede manche. De zaterdag verliep perfect met een dominante zege in de kwalificatieheat. Het tempo lag op zondag heel hoog. In de eerste manche werd ik teruggeslagen naar een zesde plaats maar probeerde kalm te blijven en werkte mij terug op naar de kop. Het voelt geweldig om twee opeenvolgende Grand Prix zeges te pakken. In de tweede manche moest ik Andrea er langs laten. Hij was in een hele goede vorm. In de laatste paar ronden wilde ik aanzetten en een aanval doen maar ik maakte teveel fouten. De baan liet het niet toe om zo hard te gaan als ik wilde. Het was moeilijk maar we hebben het opnieuw gedaan. Ik kan het team niet genoeg bedanken. Ik heb heel hard voor deze resultaten gewerkt en het is dan fijn als je de leiding in het kampioenschap terug krijgt als beloning. Ik kijk nu enorm uit naar de volgende wedstrijd in Sardinie.

Uitslagen Grand Prix van Spanje:

 MX2 – Daguitslag:

Kay de Wolf (Husqvarna) 47pts; 2. Simon Längenfelder (GASGAS) 42pts; 3. Andrea Adamo (KTM) 40pts… 4. Lucas Coenen (Husqvarna) 38pts; 5. Liam Everts (KTM) 33pts; 8. Marc-Antoine Rossi (GASGAS) 23pts; 9. Sacha Coenen (KTM) 22pts

MX2 – Moto 1

Kay de Wolf (Husqvarna)  35:35.021; 2. Simon Längenfelder (GASGAS) 35:38.352; 3. Lucas Coenen (Husqvarna) 35:39.878… 4. Liam Everts (KTM) 35:40.678; 6. Andrea Adamo (KTM) 36:09.013; 9. Marc-Antoine Rossi (GASGAS) 36:23.387; 12. Sacha Coenen (KTM); 36:46.009

MX2 – Moto 2 

Andrea Adamo (KTM) 35:28.621; 2. Kay de Wolf (Husqvarna) 35:30.365; 3. Simon Längenfelder (GASGAS) 35:31.380… 4. Lucas Coenen (Husqvarna) 35:32.113; 6. Liam Everts (KTM) 35:59.153; 8. Sacha Coenen (KTM) 36:08.966; 10. Marc-Antoine Rossi (GASGAS) 36:27.620

MX2 – Tussenstand

Kay de Wolf (Husqvarna) 113pts; 2. Simon Längenfelder (GASGAS) 101pts; 3. Andrea Adamo (KTM) 82pts; 4. Lucas Coenen (Husqvarna) 75 pts; 7. Marc-Antoine Rossi (GASGAS) 59pts; 8. Sacha Coenen (KTM) 53pts; 12. Liam Everts (KTM) 41pts

Fotocredits – Fullspectrum Media