13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Solide start van het EMX250 Kampioenschap voor de gebroeders Reisulis

Solide start van het EMX250 Kampioenschap voor de gebroeders Reisulis

Gebroeders Reisulis hebben het afgelopen weekend in het Spaanse Arroyomolinos in Spanje een solide start gemaakt in het EMX250 Kampioenschap. Janis wist vierde te worden en na tegenslag in de tweede manche zag Karlis een podiumplaats in rook op gaan en werd nu zevende.

De voorbereiding van Janis liep volgens plan aangezien hij door een blessure twee maanden niet kon rijden. Karlis daarentegen heeft niet stil gezeten en was met de juiste snelheid en een goede motivatie klaar voor de wedstrijd in Spanje.

In de tijdtraining wist Janis een goede vierde tijd neer te zetten en Karlis kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een negende tijd.

Bij de start van de eerste manche was het Karlis die heel goed weg kwam en na een sterk gereden wedstrijd als tweede over de finish wist te komen. Janis wist in dit sterke deelnemersveld op een zesde plaats binnen te komen.

Ook in de tweede manche was het Karlis die een hele goede start pakte. Tot in de slotfase had hij een podiumplaats in handen maar door een mechanisch probleem zag hij dit een halve ronde voor het einde in rook op gaan. Janis moest in deze manche na een slechte start van rond de twintigste plaats terug naar voren komen. Hij gaf alles wat hij had en wist terug te komen naar een vierde plaats, wat hem ook een vierde plaats in het dagklassement opleverde. Door de tegenslag in de tweede manche staat Karlis na de eerste wedstrijd op een zevende plaats.

De volgende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap staat in het weekend van 13 en 14 april gepland in Arco di Trento, Italie.