16 C
Amsterdam
18 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Brian Bogers tekent bij het Fantic Factory Racing MXGP team

Brian Bogers tekent bij het Fantic Factory Racing MXGP team

Fantic Factory Racing MXGP is er trots op om mede te kunnen delen dat Brian Bogers naast Glenn Coldenhoff uit zal gaan komen in het resterende deel van het wereldkampioenschap MXGP. Bogers zal op de Fantic XXF450 vanaf Riola Sardo op 6 en 7 april achter het starthek staan.

Bogers scoorde zijn eerste Grand Prix podiums in de MX2 klasse in 2016 en 2017 en maakte vervolgens een vroege overstap naar de MXGP klasse in 2018. Hij was toen pas 21 jaar jong. Nadat hij een aantal blessures had overwonnen, reed hij in 2022 zijn beste seizoen tot nu toe in de MXGP klasse. Bogers wist zesde te worden in de eindstand van het kampioenschap en vervulde een jongensdroom door de Grand Prix van Lommel te winnen. De 27 jaar oude Bogers gaat in de kleuren van Fantic Factory voor meer succes in de MXGP klasse.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik ben een heel gelukkige jongen op dit moment omdat ik nooit had gedacht dat ik nog een goede kans zou krijgen om in de MXGP te kunnen rijden dit jaar. Ik pak deze kans dan niet alleen met beide handen aan maar met beide handen en voeten. Ik wil Fantic Factory Racing MXGP bedanken voor deze geweldige kans. Ik ben erg gemotiveerd en gefocust om aan het werk te gaan.’’

Commentaar Louis Vosters, teameigenaar: ‘’Brian Bogers heeft geen introductie nodig. De Grand Prix van Lommel winnen, op één van de meest zware banen van de kalender, spreekt voor zich. Samen met Fantic en ons bewezen MXGP team, zijn we er zeker van dat hij regelmatig voorin mee kan doen in de top van onze sport. De eerste trainingen zijn goed verlopen en hij kan zich goed aan de motor aanpassen. We kijken er naar uit om Brian op de Fantic XXF450 achter het starthek te zien.’’

Commentaar Mariano Roman, CEO Fantic Motor SpA: ‘’We zijn heel enthousiast dat een rijder van het kaliber van Brian Bogers in onze Fantic familie komt. We hebben zijn goede resultaten op de baan de afgelopen jaren gevolgd en we zijn er zeker van dat hij ons trots zal maken. Naast zijn landgenoot Glenn Coldenhoff gaan we er een mooi seizoen van maken bij onze terugkeer in de competitieve MXGP klasse.’’