13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jannes Vos wint kwalificatieheat EMX85 in Denemarken

Jannes Vos wint kwalificatieheat EMX85 in Denemarken

Jannes Vos heeft vandaag de eerste kwalificatieheat van de 85cc klasse van het Europees Kampioenschap 85cc in Denemarken weten te winnen voor Olivar Jungling en Storm Maymann. Torre van Mechgelen legde beslag op een vierde plaats voor Luca Frank. Jenairo Beerens en Luca Kuijpers werden dertiende en veertiende.
Victor Leppala won de andere heat voor Hayden Start en Moritz Ernecker. Kenzo Jaspers eindigde op een zesde plaats en ook Jeremy Bouchee en Kay Zijlstra eindigden met een achtste en negende plaats in de top tien. Liam Gaasbeek (13) en Jamiro Peters (15) wisten in de top vijftien te finishen.
In de 65cc klasse wist Luca Nierychlo de kwalificatieheat te winnen voor Jagieski Cohen en de Nederlander Kash van Hamond. Naast Kash hadden we met Brett Kastelijn (6) en Daan Overveld (8) nog twee Nederlanders in de top tien. Scott van den Boomen eindigde op een zestiende plaats.
De pole position bij de dames ging naar Line Dam voor Matilda Huss en Lucy Barker. De Nederlandse dames Tara Noordman en Maylinn Rose Sterk wisten dertigste en 33ste te worden.
Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/livetiming/0405259189326CAF-2147483651