14.2 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Roan Tolsma tweede in het NK 250 in Boekel

Roan Tolsma tweede in het NK 250 in Boekel

Roan Tolsma is in de tweede wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap 250 in Boekel op het podium geeindigd.

De opkomst was groot bij de wedstrijd in Boekel en hierdoor werd er in twee groepen getraind. Roan slaagde erin om een scherpe tijd op de klok te zetten waarmee hij de sessie als snelste afsloot. Hiermee keerde hij tevreden terug naar het paddock.

Bij de start van de eerste manche kwam hij niet goed weg en moest aan een opmars naar voren beginnen. Dit verliep goed en Roan wist op een sterke tweede plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was vele malen beter en dit zorgde ervoor dat hij als derde aan de wedstrijd kon beginnen. Tolsma had gelijk een goed ritme in handen en stootte door naar de koppositie. Tolsma werkte een sterke wedstrijd af maar kwam toch nog even ten val en finishte daardoor uiteindelijk als derde.

Met een 2-3 in de manches eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement. Op tweede Paasdag zal Tolsma starten in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek.

Grote dank aan al mijn sponsoren, trainers en gezin! Iedereen is van harte welkom tijdens de pauze van de wedstrijd in Oldebroek.

Fotocredits – Eric Laurijssen