13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Dubbelslag voor Benistant in Dutch Masters in Oldebroek, Elzinga op het podium

Dubbelslag voor Benistant in Dutch Masters in Oldebroek, Elzinga op het podium

Thibault Benistant van Monster Energy Yamaha Factory Racing MX2 heeft op maandag beide manches van de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek weten te winnen.

De wedstrijd in Oldebroek was goed bezocht en vele duizenden mensen stonden langs het circuit. Thibault Benistant maakte een gastoptreden in deze wedstrijd en voelde zich goed thuis op het circuit. Door de grote opkomst in de 250 klasse werd er in twee groepen getraind. Benistant zette een tweede tijd op de klok en zijn teammaat Rick Elzinga kwam uit op een vijfde tijd.

In de eerste manche wisten beide rijders een goede start te pakken. Benistant nam kopstart en controleerde vanaf dat moment de wedstrijd. Strak rijdend ging hij over het circuit en wist de manche naar zijn hand te zetten. Elzinga kwam op een derde plaats uit de eerste ronde en wist hier de hele wedstrijd op stand te houden. Omdat zijn grote concurrent om de titel vierde werd, maakte hij twee punten goed in de strijd om de titel.

Ook in de tweede manche kwam Benistant ijzersterk voor de dag. Hij nam al snel de leiding in handen en bouwde zijn voorsprong gedurende de wedstrijd verder uit. Benistant won beide manches en dit leverde hem de dagzege op. Elzinga streed ook goed mee in de kopgroep. Heel even reed hij aan de leiding maar was vervolgens de hele wedstrijd in strijd verwikkeld in de top drie. Heel even viel hij terug naar een vierde plaats maar Elzinga wist in de slotfase nog een plaats op te schuiven en finishte als derde.

Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde hij ook op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross blijft Elzinga op een tweede plaats staan en heeft een achterstand van vier punten op de leider. Aankomend weekend staat voor Monster Energy Yamaha Factory MX2 de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 op het programma in Sardinie.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Oldebroek:

1 Thibault Benistant 50 Pnt

2 Janis Martins Reisulis 44 Pnt

3 Rick Elzinga 40 Pnt

4 Cas Valk 36 Pnt

5 Oriol Oliver 30 Pnt

Photocredits – Eric Laurijssen/Niek Kamper