13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jarne Bervoets in de top vijf in Dutch Masters in Oldebroek

Jarne Bervoets in de top vijf in Dutch Masters in Oldebroek

Jarne Bervoets van het MJC Yamaha team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek vijfde geworden.

Het circuit van Oldebroek was in de training nog heel snel. De klasse van Jarne ging als eerste de baan op om te trainen en was toen nog helemaal vlak. De verschillen tussen de rijders waren klein en het was moeilijk om het verschil te maken. Bervoets zette verschillende keren aan en zette uiteindelijk een achtste tijd op de klok.

In de eerste manche pakte Jarne een hele goede start en kwam na een goed verlopen eerste ronde op een derde plaats voorbij start/finish. Deze positie wist hij tot in de slotfase vast te houden maar helaas werd hij toen nog gepasseerd en finishte als vierde.

In de tweede manche zat het in de beginfase tegen. Twee valpartijen zorgden ervoor dat hij helemaal teruggeslagen werd naar een zevenenderigste plaats. Jarne reed vervolgens een hele sterke inhaalrace en kwam nog helemaal terug naar een twaalfde plaats.

Met een 4-12 in de manches eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement. Dit weekend zal Jarne starten in de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Sardinie.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 125 Oldebroek:

1 Gyan Doensen 50 Pnt

2 Markuss Ozolins 42 Pnt

3 Cole McCullough 42 Pnt

4 Dani Heitink 31 Pnt

5 Jarne Bervoets 27 Pnt

Fotocredits – Niek Kamper