13.5 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings blijft ongeslagen in de Dutch Masters of Motocross

Jeffrey Herlings blijft ongeslagen in de Dutch Masters of Motocross

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft op maandag beide manches van de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek gewonnen. Herlings blijft hiermee ongeslagen in het kampioenschap.

De crosser uit Oploo komt beter in vorm en dit liet hij in de tijdtraining onmiddellijk zien. Herlings ging in een hoog tempo over het circuit en zette de snelste tijd op de klok.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij gelijk de tweede plaats in handen had. Herlings bouwde zijn wedstrijd rustig op en kon profiteren van een valpartij van de leider in de wedstrijd. Toen hij de leiding in de wedstrijd in handen kreeg, zette hij een hoog tempo in en controleerde vanaf dat moment de wedstrijd. Wel moest Herlings gecontroleerd blijven rijden omdat de tweede man hem onder druk hield. Na een sterk gereden wedstrijd, kwam Herlings als winnaar over de finish en keerde tevreden terug naar het paddock.

In de tweede manche was het Herlings die kopstart wist te pakken. Een ritme zat er gelijk goed in en samen met Romain Febvre ging hij in een hoog tempo over de baan. Herlings liet geen steken vallen en won zo ook de tweede manche.

Met een dubbele manche overwinning pakte Jeffrey de dagzege en heeft zijn voorsprong in de titelstrijd uit weten te bouwen naar 12 punten.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Oldebroek:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Romain Febvre 44 Pnt

3 Calvin Vlaanderen 40 Pnt

4 Jere Haavisto 36 Pnt

5 Micha Boy De Waal 32 Pnt

Photocredits – Eric Laurijssen