16.1 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Perfecte dag voor Gyan Doensen in Oldebroek

Perfecte dag voor Gyan Doensen in Oldebroek

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team heeft tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek een perfecte dag gekend.

Omdat de 125cc klasse als eerste het circuit op moest om te gaan trainen, was de baan nog vlak en snel. Dit maakte het moeilijk om het verschil te maken. Ondanks dit ging Gyan in een hoog tempo over de baan en slaagde erin om de pole position te pakken.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als derde uit de eerste bocht kwam. Gelijk ging hij in de aanval en wist op het eerste rechte stuk gelijk de koppositie in handen te nemen. Gyan probeerde in de eerste paar ronden een gat te slaan en dit lukte. De rest van de manche reed hij op gecontroleerde wijze uit en won zo de eerste manche.

De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal dook hij pas op een achtste plaats de eerste bocht in. Gelijk ging hij in de aanval en met een aantal mooie inhaalmanoeuvres wist hij tijdens de eerste ronde al de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Doensen had een goed ritme in handen en reed foutloos over het circuit. Na een sterk gereden wedstrijd kwam hij ook in de tweede manche als winnaar over de finish.

Commentaar Gyan Doensen: ‘’Het was een super dag en het rijden ging heel erg goed. Ik heb heel veel zin in de eerste EK van het jaar in Sardinië dit weekend!’’

Met een dubbele manche zege won Gyan het dagklassement en heeft hiermee de leiding in de tussenstand van het kampioenschap in handen weten te nemen. Aankomend weekend staat de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap op het programma in Sardinië.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 125 Oldebroek:

1 Gyan Doensen 50 Pnt

2 Markuss Ozolins 42 Pnt

3 Cole McCullough 42 Pnt

4 Dani Heitink 31 Pnt

5 Jarne Bervoets 27 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen