13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Rick Elzinga maakt punten goed in Oldebroek

Rick Elzinga maakt punten goed in Oldebroek

Rick Elzinga van Monster Energy Yamaha Factory Racing MX2 heeft tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek punten goed gemaakt op de leider in de tussenstand. Met tweemaal een derde plaats wist Elzinga derde te worden in het dagklassement en staat nu nog vier punten achter op de leider.

Met een achterstand van 8 punten op de leider in het klassement begon Rick aan de dag in Oldebroek. De opkomst was opnieuw groot en er werd in twee groepen getraind. Rick zat in de eerste groep en wist hierin een vijfde tijd neer te zetten.

In de eerste manche kwam Elzinga op een derde plaats uit de eerste ronde en wist hier de hele wedstrijd op stand te houden. Omdat zijn grote concurrent om de titel vierde werd, maakte hij twee punten goed in de strijd om de titel.

Ook in de tweede manche streed Elzinga goed mee in de kopgroep. Heel even reed hij aan de leiding maar was vervolgens de hele wedstrijd in strijd verwikkeld in de top drie. Heel even viel hij terug naar een vierde plaats maar Elzinga wist in de slotfase nog een plaats op te schuiven en finishte als derde.

Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde hij ook op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross blijft Elzinga op een tweede plaats staan en heeft een achterstand van vier punten op de leider. Aankomend weekend staat voor Rick de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 op het programma in Sardinie.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Oldebroek:

1 Thibault Benistant 50 Pnt

2 Janis Martins Reisulis 44 Pnt

3 Rick Elzinga 40 Pnt

4 Cas Valk 36 Pnt

5 Oriol Oliver 30 Pnt

Fotocredits – Niek Kamper