13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Roan Tolsma dicht bij top vijftien plaats in Oldebroek

Roan Tolsma dicht bij top vijftien plaats in Oldebroek

Roan Tolsma is in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek dicht bij een top vijftien plaats gekomen. In de eerste manche reed hij tot in de slotfase op een vijftiende plaats en werd uiteindelijk zestiende. In de tweede manche kwam hij na een valpartij bij de start terug naar een achttiende plaats. Dit was ook zijn uitslag in het dagklassement.

De opkomst was groot in Oldebroek en daardoor werd er in twee groepen getraind. Roan zat in de sterke groep maar slaagde erin om een scherpe tijd neer te zetten waarmee hij de sessie afsloot als twaalfde. Met dit resultaat mocht hij in de manches als 23ste oprijden naar het starthek.

In de eerste manche pakte Roan een goede start en kon lang goed mee rijden in de top vijftien. In de slotfase moest hij helaas nog een plaats prijsgeven en finishte als zestiende.

De tweede manche begon met een tegenslag want Roan kwam bij de start ten val en moest hierdoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. Vanaf een laatste plaats kwam hij terug naar een achttiende plaats en keerde tevreden terug naar het paddock.

In het dagklassement eindigde Roan op een achttiende plaats. Roan blikt tevreden terug op de wedstrijd en heeft weer kunnen proeven aan de snelheid van de echte mannen. Aankomende zondag zal hij starten in het Nederlands Kampioenschap in Lochem. Het was leuk om alle supporters weer te zien, heel erg bedankt hiervoor! Ook dank aan al mijn sponsors, trainers en het gezin!

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Oldebroek:

1 Thibault Benistant 50 Pnt

2 Janis Martins Reisulis 44 Pnt

3 Rick Elzinga 40 Pnt

4 Cas Valk 36 Pnt

5 Oriol Oliver 30 Pnt

18 Roan Tolsma 8 Pnt

Fotocredits – Niek Kamper