18.9 C
Amsterdam
23 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Titanenstrijd Herlings/Febvre wordt waarheid tijdens de Dutch Masters in Oldebroek

Titanenstrijd Herlings/Febvre wordt waarheid tijdens de Dutch Masters in Oldebroek

Tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek is de verwachte titanenstrijd tussen Jeffrey Herlings en Romain Febvre waarheid geworden. In zowel de eerste als de tweede manche hielden ze elkaar onder druk. In de eerste manche maakte Febvre in leidende positie rijdend even een fout en kwam ten val. Herlings kon hier van profiteren en naar de zege rijden. In de tweede manche was het Herlings die het commando aan voerde na de start. De hele wedstrijd heeft Febvre hem op de hielen gezeten maar Herlings gaf geen krimp en won zo ook de tweede manche. Febvre werd tweede in het dagklassement met een 2-2 in de manches voor Calvin Vlaanderen 3-3. Beste privé-rijder was Jere Haavisto op een vierde plaats, gevolgd door Micha Boy De Waal op een vijfde plaats.

In de 250 klasse ging het gevecht om de titel verder tussen Cas Valk en Rick Elzinga. Echter beide rijders streden niet om de overwinning maar net daar achter. De Fransman Thibault Benistant was ijzersterk en wist beide manches te winnen voor Janis Martins Reisulis en Elzinga. Valk werd in beide manches vierde en blijft hiermee aan de leiding staan in de tussenstand. Zijn voorsprong op Elzinga is met alleen de wedstrijd in Markelo nog te gaan slechts 3 punten. De Spanjaard Oriol Oliver werd met een 6-5 in de manches vijfde in het dagklassement.

Gyan Doensen zette beide manches in de 125 klasse naar zijn hand en is hiermee de nieuwe leider in het klassement. Doensen was ijzersterk en maakte geen enkele fout waardoor hij naar twee gecontroleerde zeges kon rijden. Markuss Ozolins werd met een 3-2 in de manches tweede voor Cole McCullough 2-3. Thuis rijder Dani Heitink kwam in beide manches na matige starts goed terug naar voren en werd met een 5-6 in de manches vierde in het dagklassement voor zijn teammaat Jarne Bervoets 4-12.

In de 85 klasse wist Jekabs Hudolejs zijn allereerste Dutch Masters overwinning te pakken. De Let uit de stal van Willem Hamstra won de eerste manche en had aan een tweede plaats in de tweede manche voldoende om de eindzege te pakken. Tim Heuver hield met twee valpartijen de schade beperkt in de eerste manche door derde te worden maar reed in de tweede manche strak naar de zege. Hiermee werd hij tweede in het dagklassement voor Kenzo Jaspers 4-3. Lucas Leok en Ryan Oppliger werden vierde en vijfde in het dagklassement.

De grote finale van de Dutch Masters of Motocross staat gepland op zondag 21 april in Markelo.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.dutchmastersofmotocross.nl

Photocredits – Eric Laurijssen