15.6 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Van de Poel en Kooiker dicht bij de top tien in Oldebroek

Van de Poel en Kooiker dicht bij de top tien in Oldebroek

Tyla van de Poel en Dex Kooiker van het De Baets MX team zijn tijdens de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek dicht bij de top tien gekomen. Beiden werden in een manche elfde en eindigden hiermee net buiten de top tien.

De dag begon voor beide rijders met wisselend succes. Tyla voelde zich goed thuis op de baan en wist een twaalfde tijd op de klok te zetten. Dex daarentegen kon niet lekker in zijn ritme komen en strandde daardoor op een zeventiende tijd.

Bij de start van de eerste manche was het Dex die kopstart wist te pakken. Echter door een valpartij raakte zijn versnellingspook verbogen waardoor hij niet meer kon schakelen en hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Tyla kwam van rond de vijftiende plaats terug naar een negende positie maar door het vochtige weer begon zijn bril te beslaan. Hierdoor moest hij de bril afzetten en zakte daardoor terug naar een elfde plaats.

In de tweede manche was het opnieuw Dex die kopstart wist te nemen. Gedurende de wedstrijd moest hij een paar plaatsen prijsgeven en finishte als elfde. Tyla pakte opnieuw een redelijk goede start en reed lang op een twaalfde plaats. Toen kwam hij hard ten val waardoor hij teleurgesteld als 23ste over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Tyla op een achttiende plaats, net een positie voor Dex die negentiende werd. Aankomend weekend zullen beide rijders van start gaan in de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Sardinie.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 125 Oldebroek:

1 Gyan Doensen 50 Pnt

2 Markuss Ozolins 42 Pnt

3 Cole McCullough 42 Pnt

4 Dani Heitink 31 Pnt

5 Jarne Bervoets 27 Pnt

18 Tyla van de Poel 11 Pnt

19 Dex Kooiker 10 Pnt

Photocredits – Niek Kamper