13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Robin van Oldeniel in de top vijf in ONK 250 Boekel

Robin van Oldeniel in de top vijf in ONK 250 Boekel

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 250 in Boekel een sterke wedstrijd gereden. Van Oldeniel wist hier met tweemaal een zesde plaats in de manches vijfde te worden in het dagklassement.

De dag begon zeer positief voor Robin want in de tijdtraining zette hij een scherpe vierde tijd op de klok. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een vierde plaats uit de eerste ronde kwam maar helaas was er al snel een rode vlag situatie waardoor er een herstart plaats moest vinden.

Ook bij de herstart wist Robin een goede start te pakken en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Al snel wist hij door te stoten naar de koppositie en dit wist hij de hele eerste ronde vast te houden. Daarna moest hij een paar plaatsen afstaan. Ondanks dat hij foutjes maakte, bleef hij toch goede rondetijden neerzetten en finishte als zesde.

De start van de tweede manche was opnieuw goed en ditmaal kon hij op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Vanaf de derde ronde verloor hij zijn concentratie en dit had een valpartij tot gevolg. Robin zat snel weer op de motor en herpakte zich op een negende plaats. Met een goed ritme wist hij zich gedurende de wedstrijd terug op te werken naar een zevende plaats. Robin bleef het tempo hoog houden en wist in de laatste ronde nog een rijder te passeren waardoor hij op een goede zesde plaats werd afgevlagd.

Met tweemaal een zesde plaats in de manches eindigde Robin op een vijfde plaats in het dagklassement.

 

Uitermate gemotiveerd reisde hij op maandag af naar de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek. Nadat hij in de beginfase wat moeite had om in zijn ritme te komen, wist hij later in de sessie een goede twaalfde tijd neer te zetten waarmee hij zich zonder problemen wist te kwalificeren voor de wedstrijd.

Tijdens het in gereedheid brengen van het materiaal voor de eerste manche werd er een technisch defect geconstateerd wat niet verholpen kon worden waardoor Robin de rest van de dag niet in actie kon komen. Dit was een enorme teleurstelling voor hem!

Berjn Eckelboom kwam uit in de 500 klasse. Voor hem was het de eerste keer dat hij op het circuit van Oldebroek reed. Omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen, had hij last van opgepompte armen en kon daardoor geen scherpe tijd op de klok zetten. Hierdoor kwam hij uit op een zevenenveertigste tijd waarmee hij zich niet voor de wedstrijd wist te kwalificeren.

Aankomende zondag zal het GT Husqvarna team aan de start komen in de derde wedstrijd van de Dutch MX Nationals in Lochem.

Fotocredits – Danny Relouw