20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Letland sterk vertegenwoordigd in Dutch Masters Oldebroek

Letland sterk vertegenwoordigd in Dutch Masters Oldebroek

Tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek was Letland sterk vertegenwoordigd. Hamstra Racing vertrok in het Paasweekend met maar liefst negen rijders naar Oldebroek om daar van start te gaan.

Jekabs Hudolejs had zijn draai al snel gevonden op het circuit en zette in de tijdtraining van de 85 klasse de snelste tijd op de klok. De tijd van Hudolejs was zo scherp dat het verschil met de tweede man maar liefst 2.7 sec was.

Ook Rainers Grasis had nu zijn zenuwen onder controle en begint zich steeds beter thuis te voelen in het zand. Hij zette een vijfde tijd op de klok. Voor Sebastian Olsen en gebroeders Cirulis was dit de eerste keer dat ze deel namen aan een Dutch Masters wedstrijd. Ook zij wisten zich goed te kwalificeren met een elfde, twintigste en vierentwintigste tijd.

Ook de gebroeders Reisulis kwamen aan de start en het is duidelijk dat deze jongens enorm gegroeid zijn. Karlis wist in zijn groep van de 250 klasse de snelste tijd neer te zetten en Janis kwam uit op een derde tijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Hudolejs heel goed weg en na stuivertje wisselen om de koppositie wist hij de eerste manche met een voorsprong van vijf seconden te winnen. Grasis pakte een minder goede start maar liet zien dat hij grote stappen gemaakt heeft en werd veertiende. De kleine Cirulis Twinns en Olsen hebben gestreden voor wat ze waard waren en hebben geweldige dingen laten zien en wisten als 20ste 25ste en 26ste te finishen.

Ook in de tweede manche pakte Jekabs een hele goede start en hield vanaf een tweede plaats de hele wedstrijd de kopman in het vizier. Na alle pech die hij heeft gehad werd zijn harde werken beloont met de dagzege in Oldebroek.

Rainers reed een zeer goede manche en liet strijdlust zien, wat hem een dertiende plaats opleverde. De broers Cirulis en Olsen reden allemaal een zeer sterke manche en we zijn er van overtuigd dat deze mannetjes binnenkort bij de top te vinden zijn! Ze wisten in de tweede manche twaalfde, vijftiende en zeventiende te worden.

Janis en Karlis lieten in de eerste manche zien bij de grotere te horen en wisten zich goed staande te houden tegen de GP mannen met een een tweede plaats voor Janis en een vijfde plaats voor Karlis. Hiermee hebben ze in deze sterke MX2 klasse hun visitekaartje afgegeven.

In de tweede manche reden de broers bijna de hele wedstrijd op een tweede en derde plaats, vlak achter de kopman. Helaas kwam Karlis in de laatste ronde hard ten val. Janis wist de manche af te sluiten op een sterke tweede plaats.

Met een 2-2 in de manches eindigde Janis ook op een tweede plaats in het dagklassement.

Hamstra Racing wil alle helpers, vaders, rijders en supporters bedanken voor deze mooie dag!

Op naar de volgende in Markelo.

Fotocredits – KDW Media