16.6 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Herlings terug op het podium in het zand van Sardinië

Herlings terug op het podium in het zand van Sardinië

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Riola Sardo, Sardinie een podiumplaats weten te behalen. Herlings wist met tweemaal een derde plaats derde te worden in de Grand Prix maar het was een zware voor Herlings aangezien hij op zaterdag hard ten val is gekomen.

Voor het vierde jaar op rij was het uitdagende zandcircuit van Riola Sardo het decor voor een veeleisende en technische wedstrijd meetellend voor het wereldkampioenschap. Het circuit is bij het grootste deel van de rijders bekend als een baan waar in de winter vaak getest wordt en als een vaste gastheer fungeert van een wedstrijd om het Italiaans kampioenschap. De wedstrijd in Riola was een zware test voor mens en machine, met een warm lenteklimaat dat de omstandigheden nog moeilijker maakten. Jeffrey Herlings kwam op de zaterdag ten val maar wist desondanks als derde te eindigen in de kwalificatieheat.

Herlings bouwt verder naar zijn oude snelheid, vertrouwen en potentieel. Hoewel hij wat pijnstillers nodig had, om de pijn van zaterdag te verbijten ging Jeffrey er vol voor in het diepe zand met een derde plaats in de eerste manche. In de tweede manche pakte hij een betere start waarna hij het duel aan ging met Jorge Prado. Helaas kwam Herlings in de loop van de manche ten val waardoor hij terugviel naar de derde plaats. Met een derde plaats in de manches verzekerde Herlings zich van zijn eerste podiumplaats van dit seizoen.

Het MXGP-seizoen gaat meteen door en blijft deze week op Italiaans grondgebied. De vierde wedstrijd van het seizoen gaat aankomend weekend van start op het harde circuit van Pietramurata, Arco di Trento voor de Grand Prix van Trentino.

Jeffrey Herlings: “Ik had zaterdagochtend een enorme val en de lucht werd uit me geslagen, wat niet hielp. Ik had daardoor het hele weekend een probleem met mijn ribben en er lagen zoveel knippen in de baan. Geen excuses, maar het betekende dat de GP een slijtageslag was. De tweede manche was de eerste keer dit seizoen dat ik het tempo had om met Jorge mee te gaan, tot mijn val! Al met al was dit een stap vooruit. Ik ben nog niet zo snel als de andere jongens, maar ik ben veel dichterbij dan in Argentinië en weer dichterbij dan in Spanje. Ik zal blijven groeien. Het is nog een heel lang seizoen met heel veel manches. Voor nu ben ik heel blij met mijn podiumplaats.”

 

Uitslagen Grand Prix Sardinië:

  1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 1-1
  2. Tim Gajser (SLO), Honda, 2-2
  3. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 3-3
  4. Pauls Jonass (LAT), Honda, 5-4
  5. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 6-5

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

  1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 174 points
  2. Tim Gajser (SLO), Honda, 157
  3. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 125
  4. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 123
  5. Pauls Jonass (LAT), Honda, 113