20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Elzinga gaat diep voor zesde plaats in MXGP van Sardinië

Elzinga gaat diep voor zesde plaats in MXGP van Sardinië

Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team heeft zich naar de zesde plaats geknokt in het eindklassement van de MXGP van Sardinië, dit was voor hem de beste uitslag van dit seizoen tot nu toe.

Nadat hij op zaterdag in de training enkele wijzigingen had aangebracht aan de set-up van zijn YZ250FM, liet Elzinga tijdens de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap in Riola Sardo in Sardinië een glimp van zijn ware potentieel zien. De Nederlander hervond zijn vorm en reed naar de zesde plaats in de eerste manche en de achtste plaats in de tweede manche voor de zesde plaats in het dagklassement. Hierdoor is Elzinga opgeklommen naar de negende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Italiaanse Pietramurata.

Rick Elzinga: “Mijn starts waren het hele weekend goed en het was geweldig om op zaterdag in de kwalificatierace een aantal ronden aan de leiding te rijden, ook omdat het me hielp te wennen aan het hoge tempo vooraan. Vandaag waren het twee lange manches. Ik had weer een goede start en mijn tempo was goed voor de eerste paar ronden, hoewel ik hard moest pushen om de leiders bij te houden. De zesde plaats was goed en in race twee was mijn start niet de beste. Mijn tempo was niet zo goed, maar mijn flow was beter en ik genoot ervan. Het was een grote verbetering ten opzichte van Spanje, dus ik ben heel blij met de progressie.”

 

Fotocredits – Fullspectrum Media