20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen pakt podiumplaats in EMX125 Sardinie

Gyan Doensen pakt podiumplaats in EMX125 Sardinie

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team is in de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Riola Sardo, Sardinie op een tweede plaats geëindigd. Doensen wist de eerste manche te winnen en kwam in de tweede manche na een valpartij bij de start helemaal terug naar een vierde plaats.

Doensen was uitermate gemotiveerd om een goede start te maken in het kampioenschap. De vorm was goed want op maandag voor de wedstrijd had hij de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek gedomineerd en deze vorm wilde hij graag verder zetten in Sardinie. Hij begon sterk aan het weekend door in de kwalificatie op zaterdagochtend de snelste tijd op de klok te zetten.

Met vertrouwen bereidde Doensen zich voor op de eerste manche. Hij pakte kopstart maar door een schuiver in de eerste ronde werd hij ver teruggeslagen. Alles gevend kwam hij tijdens de wedstrijd terug naar voren. Het tempo van Doensen was hoog en dit zorgde ervoor dat hij alsnog de manche winnend af kon sluiten.

Op zondagochtend stond de tweede manche op het programma. Doensen voelde zich goed en was er klaar voor. Hij kwam opnieuw goed weg bij de start maar helaas gleed hij in de eerste bocht onderuit waardoor hij vanaf een laatste plaats terug naar voren moest zien te komen. In de bloedhete omstandigheden reed hij een dijk van een inhaalrace en wist nog helemaal terug te komen naar een vierde plaats.

Met een 1-4 in de manches eindigde Doensen op een tweede plaats in het dagklassement. Hiermee is hij het kampioenschap sterk begonnen. Aankomend weekend staat de tweede wedstrijd van het kampioenschap op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag EMX125 Sardinië:

1 Noel Zaocz 47 Pnt

2 Gyan Doensen 43 Pnt

3 Mano Faure 35 Pnt

4 Dani Heitink 34 Pnt

5 Douwe van Mechgelen 32 Pnt