20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Jarne Bervoets begint het EMX125 kampioenschap met zevende plaats in Sardinië

Jarne Bervoets begint het EMX125 kampioenschap met zevende plaats in Sardinië

Jarne Bervoets van het MJC Yamaha team is het EMX125 Kampioenschap positief begonnen in Sardinie. Ondanks een lichte vingerblessure wist Bervoets zevende te worden in het dagklassement.

Het was warm in Sardinië en hierdoor was het zwaar voor de rijders. In de tijdtraining was het circuit nog snel maar Bervoets wist een nette zevende tijd op de klok te zetten en was er klaar voor om er in de eerste manche tegenaan te gaan.

In de eerste manche pakte Bervoets een hele goede start en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wist hij goed stand te houden op deze positie maar later in de wedstrijd kreeg hij het zwaarder en viel hij iets terug. Toch wist Bervoets er een hele sterke zesde plaats uit te halen.

De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal kon hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Bervoets begon aan een opmars en gaf tijdens de manche alles wat hij had. Bervoets kwam op een nette achtste plaats over de finish en eindigde hiermee op een zevende plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Fotocredits – Mediacross