13.5 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » JM Racing Honda kent moeilike Grand Prix van Sardinië

JM Racing Honda kent moeilike Grand Prix van Sardinië

Het JM Racing Honda team heeft een moeilijke derde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP gekend. Op het zandcircuit van Riola Sardo kwam het team ondanks de inzet niet tot scoren met Hakon Osterhagen en Tim Edberg.

Tim Edberg voelde zich in iedere sessie meer thuis op de motor. In de vrije training was hij zestiende, gevolgd door een twintigste tijd in de tijdtraining. Dit was ook zijn positie in de kwalificatieheat. Er had net wat meer ingezeten wanneer Edberg niet in de slotfase ten val was gekomen.

In de bloedhete omstandigheden was het zwaar voor Edberg. Hij mist momenteel het wedstrijdritme en de fysieke gesteldheid om in een Grand Prix zoals deze voluit te kunnen gaan en daardoor haalde hij in de eerste manche de finish niet. In de tweede manche kon hij het hoge tempo zo’n zes ronden volgen maar moest daarna het tempo laten zakken en finishte buiten de punten. Edberg neemt het positieve mee van deze Grand Prix en het doel is om in iedere wedstrijd beter te worden.

Hakon Osterhagen kampte op zaterdag met harde onderarmen en daardoor ging het rijden niet lekker. Hierdoor kwam hij in de kwalificatieheat niet verder dan een eenentwintigste plaats.

Ook in de manches op zondag kon Osterhagen de juiste flow niet vinden op de baan en kwam daardoor niet tot scoren. Osterhagen blikt teleurgesteld terug op deze wedstrijd en is gemotiveerd om het in de komende wedstrijden beter te doen.

De volgende Grand Prix voor JM Honda Racing is de Grand Prix van Trentino, die aankomend weekend op het programma staat.

Photocredits – Fullspectrum Media