13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Kay Karssemakers sterk twaalfde in de tweede manche in GP MX2 in Riola Sardo, Sardinië.

Kay Karssemakers sterk twaalfde in de tweede manche in GP MX2 in Riola Sardo, Sardinië.

Kay Karssemakers van het Fantic Factory MX2 Racing Team is afgelopen weekend tijdens het Wereld Kampioenschap MX2 in Riola Sardo in Sardinië op een dertiende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam Karssemakers na een val in de eerste ronde van een laatste naar een zeventiende plaats. In de tweede manche werkte de 19-jarige Boxtelaar een hele sterke wedstrijd af en werd twaalfde. Met deze resultaten pakt Kay 13 GP-punten en werd dertiende in het dag klassement.

De zaterdagochtend begon met de vrije training. Hierin nam de Fantic-rijder rustig de tijd om het mooie zandcircuit te verkennen en sloot de sessie af met een zeventiende tijd. Begin van de middag stond Kay klaar voor de tijd training. Tijdens deze sessie probeerde Karssemakers meerdere malen een snelle rondetijd op de klok te zetten en keerde uiteindelijk met een negentiende tijd terug naar het paddock.

Later in de middag stond de kwalificatierace op het programma. Karssemakers reageerde redelijk goed op het vallen van het starthek en stuurde de Fantic machine rond een vijftiende plaats door de eerste bocht. Gedurende eerste ronde wist Kay goed stand te houden en kwam op een veertiende plaats door. Echter zat Kay niet lekker op de motor en ondanks dat het hem in de beginfase nog lukte stand te houden op een vijftiende plaats moest hij gedurende wedstrijd verschillende plaatsen prijsgeven kwam iets of wat teleurgesteld op een twintigste plaats over de finish.

Op zondagochtend in de warm-up verkende Kay opnieuw het circuit en probeerde het goede gevoel op de baan terug te krijgen. Nadat deze sessie werd afgesloten maakte hij zich klaar voor beide manches van 30min +2 ronden.

Met de start van de eerste manche reageerde Karssemakers goed op het vallen van het starthek en begon rond een vijftiende plaats aan de wedstrijd. Gedurende eerste ronde wist Kay zich op te werken naar een twaalfde plaats maar helaas ging het aan het einde van de eerste ronde gelijk mis en kwam Kay ten val. Hierdoor verloor hij enorm veel plaatsen en als negenentwintigste kon hij de wedstrijd pas hervatten. Dit betekende dat Karssemakers een inhaalwedstrijd moest gaan rijden. Kay werkte zich gedurende wedstrijd steeds iets verder op naar voren en was op een geven moment op een negentiende plaats beland. Ondanks dat hij deze positie lang in handen had wist hij in de slotfase van de wedstrijd nog twee plaatsen winst te boeken kwam op een zeventiende plaats over de finish.

Gemotiveerd voor een beter resultaat in de tweede manche stond de Fantic Factory MX2 rijder later op de dag achter het starthek voor de tweede manche. Ook ditmaal was de reactie op het starthek goed maar doordat Kay wederom richting de buitenkant van het starthek stond dook hij rond een twintigste plaats door de eerste bocht. In de beginfase van de wedstrijd werkte Kay zich op naar voren en was halverwege de wedstrijd op een zeventiende plaats aangekomen. Karssemakers bleef doorgaan en wist door constanten rondetijden te blijven rijden ook in de slotfase nog meerdere plaatsen winst te boeken. Na een sterke wedstrijd werd de 19-jarige Boxtelaar dan ook op een mooie twaalfde plaats afgevlagd!

Met een 17-12 eindigde Kay met 13 GP-punten op een dertiende plaats in het dag klassement. De Fantic Factory MX2 rijder pakt dit weekend in beide manches ruimschoots punten en kijkt vooral tevreden terug op een sterke tweede manche waar we verder op kunnen gaan bouwen. A.s. weekend gaat het Wereld Kampioenschap MX2 verder tijdens de Grand Prix van Italië op het circuit van Arco di Trento!

 

Foto’s: Phawkmania – Daniele Barreca