14.2 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Lotte van Drunen wint in Sardinië en neemt WK leiding in handen

Lotte van Drunen wint in Sardinië en neemt WK leiding in handen

Lotte van Drunen van het De Baets MX team heeft de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in Riola Sardo, Sardinië weten te winnen en is hiermee de nieuwe leider geworden in het kampioenschap.

Lotte liet in zowel de vrije training als de tijdtraining zien dat ze de snelste was en pakte met een verschil van ruim twee seconden op de tweede dame de pole position.

Op zaterdagmiddag waren de temperaturen al flink omhoog geschoten toen het starthek viel voor de eerste manche. De manche begon met een tegenslag voor Lotte want in de eerste bocht stuitte ze op een gevallen rijder waardoor ze in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Tijdens de eerste twee ronden wist ze vele plaatsen goed te maken en door snelle rondetijden te blijven rijden, kwam ze steeds dichter bij de kopgroep. Met nog twee ronden te gaan deed ze er nog een schepje bovenop en ondanks dat ze in de drukte van de achterblijvers kwam, wist ze het gaatje tot aan de leider te dichten. Met nog twee bochten te gaan zette ze de aanval in en wist de koppositie over te nemen. Lotte won de manche en scoorde hiermee maximaal in de eerste manche.

Op zondagochtend viel het starthek voor de tweede manche. Lotte pakte een goede start en wist in de tweede bocht de derde plaats over te nemen. Al snel wist ze door te stoten naar de tweede plaats en kort daarna nam ze de leiding in de wedstrijd in handen. Gecontroleerd en bijna foutloos ging ze over het circuit en wist met een veilige voorsprong de manche winnend af te sluiten.

Met een 1-1 in de manches won Lotte het dagklassement en neemt hiermee de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap in handen.

Volg Lotte op Instagram en Facebook lottevandrunen401

Lotte bedankt haar team, trainer en al haar sponsors

@yamaharacingcomofficial

@debaetsmxteam

@foxracingeurope

@monsterenergy

@team_quadrant

@gopro

@fcpracing

@oneteamacademy

@reclamewz

@prospactnl

@dikwikselaar

@inuteq

@putoline

@08metaal

@john_verduyn

@dejongtweewielers

@motomasterbrakes

@onegripper

@dunlopmoto

@rkservices

@ctikneebraces

@hocopartsnl

@afam.group

@BetaBeneluxBV

@bernvanrixtel

@prox_racing_parts

@hgs_exhaust_systems

@houthandelgorinchem

@twin_air

@gruko_bv

@rynopower_germany

@TNMvastgoed

@ortema.de

@freegun_nederland

@schoonmaakbedrijfACS

@solarpronederland

@reghartex