16.1 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Roan Tolsma achtste in Dutch MX Nationals in Lochem

Roan Tolsma achtste in Dutch MX Nationals in Lochem

Roan Tolsma is in de derde wedstrijd om de Dutch MX Nationals in Lochem achtste geworden. In de eerste manche leek hij op een derde plaats af te stevenen maar werd toen van de machine gereden waardoor hij pas als dertiende over de finish kwam. In de tweede manche kwam hij na een slechte start terug naar een zesde plaats.

De opkomst was groot in Lochem en daarom werd er in twee groepen getraind. Roan zette een vierde tijd op de klok en mocht hiermee in beide manches als achtste een plaats zoeken achter het starthek.

In de eerste manche reed Roan een goede wedstrijd en leek op de derde plaats af te stevenen. Toen werd hij finaal van de motor gereden en hij belandde hierbij buiten de hekken. Hierdoor duurde het lang voordat hij zijn weg weer kon vervolgen waardoor hij genoegen moest nemen met een dertiende plaats. Omdat het rijden erg goed ging, keek Roan met vertrouwen uit naar de tweede manche.

Bij de start van de tweede manche kwam Roan minder goed weg en moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Hij gaf alles wat hij had en wist op een zesde plaats over de finish te komen.

Commentaar Roan Tolsma: ”Gelukkig zijn we nog heel en we weten waar we aan moeten werken. Op naar de Dutch Masters in Markelo. Weer een grote dank aan al mijn sponsoren, trainers en gezin. Zonder jullie kan ik dit niet doen!’’

Met deze resultaten eindigde Roan op een achtste plaats in het dagklassement. Op zondag 21 april staat voor Roan de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Markelo.

 

Fotocredits – Niek Fotografie