13.5 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Robin van Oldeniel in de top vijf in Dutch MX Nationals in Lochem

Robin van Oldeniel in de top vijf in Dutch MX Nationals in Lochem

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team is in de derde wedstrijd van de Dutch MX Nationals in Lochem vijfde geworden. Van Oldeniel reed twee goede manches en wist op een vierde en achtste plaats over de finsh te komen.

Er werd in twee groepen getraind en Robin was ingedeeld in de eerste groep. Het rijden ging lekker en ook het zetten van een scherpe tijd ging hem goed af zodat hij de sessie op een tweede tijd af kon sluiten.

Bij de start van de eerste manche ging Robin helemaal vanaf de binnenzijde van start. Ondanks dat hij bij het aanrijden van de eerste bocht werd ingesloten, kon hij kort afdraaien en op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde stootte hij door naar een vierde plaats en vervolgens ontstond er een mooi gevecht om de posities. Na verschillende keren gewisseld te hebben, wist Robin op een nette vierde plaats over de finish te komen.

Ook in de tweede manche ging Robin vanaf de binnenzijde van start en kwam opnieuw goed over het starthek. Wel zat hij er ditmaal minder goed bij maar door kort af te draaien in de eerste bocht kon hij alsnog rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste helft van de wedstrijd ging het rijden goed en reed hij op een vierde plaats. Later in de wedstrijd moest hij een paar plaatsen afstaan en kreeg hij erg veel last van blaren op zijn handen. Hierdoor moest hij het tempo laten zakken en eindigde hij op een achtste plaats.

Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een vijfde plaats.

was de baan toen nog wat nat maar ondanks dit kwam hij uit op een nette vijfde tijd.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als vierde aan de wedstrijd kon beginnen. Hidde reed een constante, goede wedstrijd en wist het tempo vast te houden. Dit zorgde ervoor dat hij op een sterke tweede plaats over de finish kwam.

Ook in de tweede manche pakte Hidde een goede start maar helaas kwam hij tijdens de wedstrijd een keer ten val waarna het stuur scheef op de motor stond. Ondanks dit zette Hidde door en kwam als zesde over de finish. In het dagklassement eindigde Hidde met deze resultaten op een derde plaats.

Ook voor Bart was het de eerste keer dat hij in Amersfoort reed. In de tijdtraining zette hij een eenentwintigste tijd op de klok en kwam hierdoor in de B groep terecht.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kon als negende aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme kwam hij naar voren en werd op een vijfde plaats afgevlagd. De start van de tweede manche was nog beter. Ook ditmaal ging het rijden goed en wist hij de vijfde plaats vast te houden tot aan de finishvlag.

In het dagklassement eindigde Bart op een dertigste plaats.

 

Fotocredits – Henry Dunnewind – Aart MX Foto’s